Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En dag mot rattfylleri

Gymnasietjejerna Maja Frost och Annsofi Wikström från Järvsö ordnade på söndagen en dag mot rattfylla i Folkets hus i Järvsö. Där fanns det flera olika aktiviteter och information som handlade om konsekvenserna att köra rattfull.
– Det är ett viktigt ämne, anser tjejerna.

Tillsammans med Snofed, Sveriges snöskoterägares riksorganisation och NTF, Nationalföreningen för trafiksäkerhetsfrämjandet ordnades dagen med föreläsningar, filmvisning, minneslund och utställningar. Och allt på temat rattfylleri. Som hjälp att genomföra dagen har Maja Frost och Annsofi Wikström fått hjälp av sponsorer och Ljusdals kommun.

Till en början kom det inte så mycket folk. Men allt eftersom dök det upp fler och fler som visade intresse för ämnet. Både med frågor och med hjälp av det material som fanns. Under dagen kom också polisen dit som pratade en del om rattfylleri.

Det kostade inget att ta del av dagen som tjejerna ordnat men för de som ända ville ge ett bidrag fanns det insamlingsbössor utplacerade och det såldes fika. Alla pengar som kom in ska sedan tjejerna skänka till brottsofferjouren.