Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En dag i gröna rum

Parkerna i centrala Ljusdal uppmärksammades när det var kulturarvsdag på söndagen. Ett par 100-åriga nyväckta skönheter imponerade

Annons

Hotande regn innebar få besökare när "Gröna rum i Ljusdals centrum" startade på söndagseftermiddagen. Rundvandringen leddes av Daniel Olsson, byggnadsantikvarie på länsmuseet med arbetsplats i Ljusdal, trädgårdsmästare Maria Bremefors och kommunens gatu- och parkchef Emma Nordebo Snygg.

I år är det 100 år sedan de båda parkerna på varsin sida om järnvägen vid gamla Signeuls anlades. De har nu fått varsitt namn, Signeulparken och Collinparken, och en välbehövlig uppfräschning.

Vandringen gick sedan vidare mot Tingshusparken, Stadtparken och Postplan.

Vi passade också på att fråga Emma Nordebo Snygg om framtidens parkarbeten, vad som väntar härnäst i Ljusdal.

– Det är det omfattande arbetet med upprustning av lekplatser i kommunen plus att spaden ska i jorden i den planerade parken på Östernäsområdet under nästa år om tidsplanen ska följas.

Men Emma Nordebo Snygg är aningen oroad över budgetläget.

– Som det är nu har vi inte ens ledig kapacitet för mer gräsklippning.