Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En dag för alla de små: "Barnens dag är populärt"

Sång, skratt och lek hörs och syns överallt i Folkparken i Ljusdal under söndagen. Det är barnens dag, en fin tradition som startade redan 1911, berättar Curt Olof Wennberg, kallad Parkpappan.

– Barnens dag är populärt. Det är ju gratis och det är en trevlig och familjeartad tillställning. Det är ju folk i alla åldrar ser du, från 2 år till morfar och farfar, säger Curt Olof Wennberg.

Parken vimlar av människor och precis som Curt Olof påpekar är det människor i alla åldrar.

Läs även: Barnens dag lockade tusentals

På scenen pågår småstjärnorna, en del mimar och andra sjunger. Tre tjejer i färgglada peruker kallar sig Mini Dolly Style, det är Bella Grönholm, Tea Sandahl och Emilia Hansson.

– Det var jättekul fast pirrigt i början. Vi bara kör för att vi tycker att det är roligt, säger Bella Grönholm.

Läs även: Han ordnar ny fest i Folkparken – räknar med tusentals besökare

Det är Lions som arrangerar barnens dag med hjälp av lokala företagare som sponsorer.

– Den röda tråden är att alla barn ska få precis samma sak oavsett hur föräldrarna har det ställt ekonomiskt, säger Curt Olof Wennberg.

Förutom småstjärnorna så uppträder elever från musikskolan i Ljusdal. Det bjuds på gratis aktiviteter som ponnyridning, ansiktsmålning, fiskedamm och gratis bussresor till och från parken.

Läs även: Ljusdals folkpark fylldes på Barnens dag