Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"En av de bästa i Sverige"

Världscupsegraren Måns Hedberg vann Appertiff Räd 'n' Style Open.

Och efteråt hyllade han tävlingen.

– Det är en rolig tävling att komma till, en av de bästa i Sverige med bra upplägg, säger 21-åringen.

Det var mycket folk som letade sig upp till Bollebacken på lördag för att se vågade trick och hopp – givetvis med Måns Hedberg som ett stort dragplåster.

– Det är en tävling för att folk ska ha roligt. Man får åka runt och hoppa tillsammans. I vanliga fall så har man ju två åk på sig, nu körde man lite värmning sedan var det bara att ösa på i en timme, säger Måns, som stod i en klass för sig och vann årets Räd 'n' Style.

Och själva slopestylebanan verkade falla honom i smaken. På söndagseftermiddagen var Måns tillbaka.

Vad tyckte du om banan ni åkte i?

– Det är lite för litet för att göra de stora tricken jag kör i vanliga fall. Nästa år kanske om det blir mer snö så det går att bygga större. Men hoppet var jättebra. Och den här tävlingen kommer bara att bli större och större.

För arrangörerna var tävlingen ett kvitto på att man är på rätt väg med sin satsning. Andreas Wengelin på Appertiff var riktigt nöjd efteråt.

– Man har känslan av att det kommer växa, vi kommer satsa vidare även om Bollnäs ligger lite vid sidan av. I år var det en bedrift bara att få till en bana, säger han.

Hur kan ni vidareutveckla tävlingen?

– Kanske man kan ta in några skoteråkare, som vi vet är stort häromkring. Jag trodde det skulle komma lite mer folk som stod längre upp i backen, men vi är nöjda, hoppas det blir ännu mer folkfest framöver.