Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En ambulanssjukvård i förfall!

Skribenten oroas över regionens kapacitet att klara av vården.

Det är skrämmande att lyssna på verksamhetschef Simon Nilsson och den medicinskt ansvariga läkaren Agnetha Larsson när de hävdar att länets befolkning inte behöver vara oroliga. Naturligtvis är situationen inom ambulansen väldigt sårbar om bilar ställs.

Vi får hoppas att dessa två tar sitt ansvar fullt ut den dagen det inte finns en ambulans tillgänglig, när en skadad i en trafikolycka blöder ihjäl för att hen inte kommer till en kirurg i tid, eller när hen får en hjärtinfarkt, hjärtstopp eller en stroke. Det finns fler allvarliga tillstånd där det är viktigt att ambulansen kommer fram i tid. Ni som jobbar kvar trots turbulensen och ledningens behandling av er gör ett fantastiskt jobb men jag antar att när något allvarligt händer på grund av brist på ambulanser så får ni själva stå där i blåsvädret, då har ni nog inte hjälp av de styrande, tyvärr.

Sjuksköterskan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel