Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emmas avskedspresent

Edsbyn var illa ute i hemmamatchen mot Ljusdal.

Men med sex minuter kvar gav Emma Edling sitt lag en avskedspresent.

Edsbyn hade stora problem med tabelltvåan Ljusdal och var nog rätt nöjda med 0–0 i paus. Ljusdal fortsatte att trycka på och föra spelet i andra halvlek, men när ledningsmålet kom så var det mest tur.

Johanna Kämpe slog en frispark tio meter in på Edsbyns planhalva. Ingen utespelare var intresserad av den och bollen fortsatte förbi en ställd Elin Edling som bara hade att hämta ut bollen ur mål.

– Edsbyns målvakt måste ha trott att någon skulle upp och nicka på den där. Men det var riktigt härligt att se den gå direkt i, säger Johanna "Jajja" Kämpe om målet.

1–0 stod sig sedan länge, och ingenting tydde på att Edsbyn skulle kvittera. Då, i 84:e minuten kämpade Jennifer Jonsson åt sig bollen långt ner till höger, slog in ett hårt inlägg som Emma Edling mötte med pannan för 1–1.

– Det var skönt att vi fick en poäng, och skönt att få avsluta med ett mål. Men vi var nog mer glada än dem efter slutsignalen. Men samtidigt så tycker jag vi gör det bra, Ljusdal är ett topplag och vi håller spelet uppe, säger Emma Edling, som nu får fokusera om på spel på betydligt högre nivå.

– Jag hoppas få speltid i Sundsvall, jag kommer i alla fall åka upp och träna skiten ur mig.

När Ljusdalsspelarna lämnade konstgräset på Ön såg det ut som att de förlorat matchen.

– Det känns så surt, vi skulle ha vunnit detta, säger Johanna Kämpe.