Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emma JSM-femma

Emma Rosenqvist, Slasta, red in på en femte plats i junior-SM i fälttävlan på Hermanstorp, Falkenberg.

– När jag såg hur nära det var medaljplats blev jag först lite sur. Men när jag började tänka efter var det ett rätt okej resultat ändå. Alla före mej i resultatlistan är äldre och har mycket mer erfarenhet, säger Emma.

Tävlingen gick över två dagar, och inleddes med dressyren. Dressyrprogrammet ligger svårighetsmässigt någonstans mellan lätt A och medelsvår B.

Direkt efter dressyren var det bara ladda om för terrängprovet. Banan väldigt teknisk utmanande, men Emma och Roman Whip klarade den utan straffpoäng. Tiden att pricka i terrängprovet var fem minuter och elva sekunder. Emma red i mål på fem minuter och sex sekunder.

Till andra dagens banhoppning, 1,15 höjd. Efter ett tufft terrängprov var det lätt att bommarna föll. Men Roman Whip hoppade säker och felfritt, och Emma stannade på 58,1 poäng och en femte plats.

Det här var Emmas femte enstjärniga fälttävlan, men en femte plats i SM lär slå ganska högt, och hon hoppas bli uttagen.

– Det är ju internationellt man vill rida, säger Emma.