Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emils hyss fixade kryss

En notorisk målskytt.

Och en annan mer osannolik poängräddare.

Stugsunds högerback Emil Nordqvist ordnade en poäng (1–1) mot Trönö där Tomas Wallgren länge såg ut att bli matchhjälte.

Annons

Trönö ville rycka i toppen och Stugsund ville skapa lucka till botten.

Det blev inga jättekliv i tabellen för någon av lagen.

Men väl hyfsat muntra miner i båda lägren efter 1–1 (0–0) i ett välspelat division 4-derby.

– Helt okej av oss, det är ändå serieledaren vi möter. Inget bra spel kanske men en poäng var skönt att få, säger Emil Nordqvist som var den som räddade poäng till SIK.

I minut 85 hade Stugsund länge försökt att sätta in en kvitteringspress mot Trönö, utan att lyckas särskilt bra. Då tog högerbacken Nordqvist ett tag i saken och hotade Trönös backlinje i en sällsynt djup och snabb löpning. Tommy Nord såg initiativet, skickade in bollen framför målet där Nordqvists behärskade bredsida ordnade en poäng.

Rättvist?

Nja, tycker båda tränarna.

Dennis Ohlsson, Stugsund:

– Spelmässigt tycker jag att vi kunde ha krigat åt oss en seger. Men det var en otroligt viktig poäng mot serieledaren, säger Ohlsson, medan kollegan Kjell Rosén i Trönö länge såg sitt lag försvara sin ledning utan större problem.

– Den första kvarten var Stugsund bra sedan blev det lugnare. I andra var det ju hur lugnt som helst, men så här är det ju i fotbollen, säger Rosén.

Och Stugsund var piggare i inledningen. Kyligare med bollen. När Trönö tappade pressen på mittfältet fick Lucas Dullaghan, Erik Thyr och Andreas Olsson tid och rum att hitta sina anfallare. Den bäste av dem i derbyt, Stefco Kocev, utnyttjade ett fint instick och avslutade klockrent i ribban. Den var länge hemmalagets bästa möjlighet.

Trönö och Tomas Wallgren hade två jättelägen då Adam Skhiri i Stugsundsmålet gjorde svettiga räddningar, på en av returerna sköt Jonas Lif stenhårt i stolpen.

Vid ledningsmålet fanns inget läge. Bara en lös sidledspassning och en Tomas Wallgren som fick ett par sekunder på sig. Han chippade upp bollen och drog till med vänstern från 25 meter intill högra stolpen.

Ett mycket snyggt mål.

– Det var inte kul att tappa poäng här, men det kan vara nyttigt också. Efter tidigare förluster har vi rest oss sedan, säger Tomas Wallgren, vars mäktiga vänsterkanon länge såg ut att bli kvällens enda fullträff.

Men Emil ville annat.

– Det kan inte bli bättre, myser kvitteringsskytten.