Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"EM som gäller"

Joel Groth hade en succésäsong 2013.
Och 2014 ser ut att börja lika bra för Bollnäs sprinteress.

– Formen är inte på topp än, så med tanke på det så ligger jag bra till, säger 22-åringen inför lördagens Nordenkampen i Tammerfors.

Det går fort för Bollnäs sprinter Joel Groth, bokstavligt talat. Efter ett lysande 2013 med bland annat SM-silver på 200 meter så får han nu en ny chans att representera Sverige i Nordenkampen, en nationstävling mellan Sverige, Norge, Danmark och Finland.

– Jag springer 200 meter vid 17-tiden och stafetten efter det. Det blir lite tajt att återhämta sig i mellan, det får bli nån banan, säger Joel.

Har du koll på motståndarna?

– Jag har inte kollat motståndet än, men det kommer bli tufft, de ligger väl i mina tider och kanske lite bättre. Det är också lite annorlunda kurvor, så det blir lite ovant.

Nordenkampen handlar annars mest om att få en ny erfarenhet med landslaget och känna på internationellt motstånd. Fokus har Joel på utomhussäsongen och EM där han har en tydlig målbild.

– Har börjat positionera mig som landslagslöpare, känns att det finns förtroende. Att man är med inte bara för enstaka resultat utan för att man är bra. Vi ska iväg i maj också inför stafetten i EM, ett mål blir ju att slå sig in i laget där, säger Joel, som inte nöjer sig med det.

Även en individuell start på 200 meter i EM ligger inom rimlighetens gräns.

– Det är EM överlag som gäller, kvalgränsen på 200 meter ligger inom räckhåll, säger Joel som bor kvar i Bollnäs även den här säsongen.

Av en anledning...

– Det är Hansa Näsman som tränar mig och det är därför jag hänger kvar, vi har suveräna förutsättningar här hemma.

– Att vi har så bra sprinters i Bollnäs är utan tvekan Hansas förtjänst.