Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EM-silver till Bolldén

Det blev EM-silver i lag för HIF:s Ernst Bolldén vid EM-för funktionshindrade i Genova, Italien. Sedan tidigare hade Bolldén tagit ett EM-brons i singel.

I semifinalen besegrade Sveriges lag Italien, där Ernst Bolldén vann bägge sina matcher, och Sverige gick till final mot Frankrike med 3–2.

Frankrike var storfavorit, med trots att Sverige spelade bra, hade svensklaget inte något speciellt flyt med vare sig poäng eller spel, och det blev finalförlust för Sverige, 0–3.

– Vi hann aldrig med där. Frankrike hade flytet hela vägen. Alla poäng gick deras väg. Dom var en klass bättre, säger Bolldén.

Sitt eget spel är Ernst Bolldén inte riktigt nöjd med. Han har varit sjuk under hela EM:et och inte tyckt sig kunna prestera på topp.

– Normalt skulle jag inte nöja mig med något annat än guld. Men med tanke på hur krasslig jag varit och ändå kunna komma hem med två medaljer, får jag vara rätt nöjd med.