Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EM-rapport från sista dagen: "Blir inget högt betyg"

Artikel 37 av 40
EM 2016
Visa alla artiklar

Sportens Oskar Lund har varit på plats under EM i Frankrike.

I samma stund som Sverige blev utslaget ur EM tog också min EM-resa slut.

På torsdagen fick jag efter många om och men tag i ett flyg som ska ta mig från Nice till Riga. Där väntar övernattning och sedan ett morgonflyg till Stockholm, och därifrån tåg hem på Midsommarafton. I skrivande stund sitter jag på flygplatsen i Nice och väntar på flyget.

Även om det ska bli skönt att komma hem så hade jag så klart gärna stannat och fortsatt bevaka Sverige i det här mästerskapet.

Nu blev det uttåg redan i gruppspelet och den svenska prestationen under det här mästerskapet lämnar en del i övrigt att önska.

Premiären mot Irland var inte bra, och första halvlek var direkt dålig.

Den matchen blev det svenska lagets fall och därmed fick inte Erik Hamrén avsluta sin tid som förbundskapten med en framgång.

Istället blev det ett svagt resultat och Hamréns slutbetyg kan inte bli särskilt högt. Sverige har pendlat väldigt mycket i prestationerna under hans ledning och det har ändrats mycket i laget.

Under EM gjorde han också vad jag anser vara en del märkliga byten. Varför satte han till exempel inte in en forward till i slutet mot Belgien istället för Erkan Zengin?

Däremot har han bidragit till att Zlatan Ibrahimovic levererat några oförglömliga insatser i landslagströjan, och det är jag tacksam för.

Förutom det magiska trycket på läktarna som de svenska fansen stod för under EM så tar jag framförallt med mig att man fick se Zlatan Ibrahimovic göra sin sista insats i landslaget.

Han avslutade inte med prestera på topp, men ingen kan ta ifrån honom det han gjort för svensk fotboll.

Tack för showen, Zlatan!

Jag återkommer längre fram med fler intryck från EM, men först ska jag vara ledig ett par dagar.