Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elvisimitatör och tvångssyndrom

Teatern i Mellanfjärden följer upp fjolårets Nordenpremiär med ännu en Nordenpremiär. I sommar spelas "Mina damer och Herman", en pjäs av brittiskan Charlotte Jones. Det är en komedi som har blivit mycket uppmärksammad i England.
Dessutom får teateräventyret Trollstigen i år en förlängd spelperiod.

Annons

Det är lite av ett detektivarbete att hitta pjäser som passar till sommarteatern i Mellanfjärden, berättar Johan Svangren som även har översatt pjäsen.

– Jag letar efter komedier som är roliga, men som också har ett allvar och som har något att berätta. Det är inte alltid så lätt att hitta här, men i England och USA finns det mycket, säger han.

Pjäsen handlar om en kvinna som har ett litet tvivelaktigt yrke. Hon känner sig sliten och orkeslös och bestämmer sig för att gå i pension. Hennes enda kund beslutar att arrangera en fest för henne och eftersom hon gillar Elvis anlitar han en Elvisimitatör. Det är imitatörens första spelning och han är fruktansvärt nervös och usel.

Det finns flera parallellhistorier i pjäsen, bland annat handlar de om kvinnans dotter som drömmer om att bli en isprinsessa och en städerska med tvångssyndrom. Kanske inte de bästa förutsättningarna för en lyckad fest, men man kan aldrig veta...

– Det är väldigt roligt och fina karaktärer, ett gäng karaktärer med särdrag, säger Johan Svangren.

Han tillägger att man precis som i fjol använder sig av filmade projektioner och att det känns väldigt roligt.

Skådespelargänget består i år av Tintin Anderzon, Anna Littorin, Petra Nielsen, Tove Edfelt, Olle Sari och Torbjörn Harr. Pjäsen har premiär den 7 augusti.

Populära barnteatern Trollstigen får i år en förlängd spelperiod för att fler barn ska ha möjlighet att ge sig ut på ett teateräventyr i skogen. Årets föreställning heter "Hattifnatten och Mumsfilibabba" och spelas mellan den 26 juni och 5 juli.

Mer läsning

Annons