Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elvis-sånger med ös

På måndagskvällen hördes många Elvis-låtar i det stora mötestältet i Öjeparken i Edsbyn. Det var en sådan där ljuvlig sommarkväll då allt verkar möjligt.

Den kristna Kom och se-festivalen fortsatte nämligen på måndagskvällen med en musikalisk hyllning till Elvis Presley, som även kom att spela in religiösa sånger under sin karriär. På scenen i festivalstältet tolkade solisterna Rose-Marie Allansson, Nils-Erik Norell och Bertil Lindh några av Elvis stora ballader och gospel-låtar till publikens stora hörbara förtjusning.

Ibland blev det nästan ovationsartade applåder efter uppträdandena. Rose-Marie Allansson öppnade starkt med fartiga Walk a mile in my shoes.

Ulf Schöning var sakkunnig konferencier och bjöd på många intressanta uppgifter om låtar och kompositörer. Han berättade bland annat att Elvis ofta sjöng in sina sånger nattetid. Elvis bästa kristna sång Oh great you are (Oh store Gud) är baserad på en värmländsk folkvisa.