Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elvaåringens prover analyserade

Provsvaren har kommit från den elvaårige pojke som i våras hittades påverkad ute på stan. Men det finns inga spår av olagliga preparat i proven.

Annons

Det var i början av mars som förbipasserande tyckte att allt inte stod rätt till när de passerade pojken på gatan. Polis och ambulans tillkallades och väl på plats kunde dessa konstatera att pojken visade tydliga tecken på att vara påverkad av någon form av narkotika.

Pojken kördes med ambulans till sjukhuset där prover togs och sedan man konstaterat att det inte förelåg någon fara för livet fick han återvända hem igen. Han har sagt till polisen att han tidigare på kvällen befunnit sig vid Bollnäs Resecenter och att han då skulle ha rökt något, men han vet inte vad.

– När det gäller Spice finns det tusentals olika blandningar och många av preparaten har ännu inte blivit narkotikaklassade ännu, säger Andreas Hansemon vid Bollnäspolisen. Det kommer nya preparat hela tiden och här ligger både vi och lagen långt efter både de som använder Spice och de som tillverkar blandningarna.

Var pojken påverkad av något?

– Vi kan i alla fall inte bevisa att pojken fått i sig något olagligt preparat, säger Andreas Hansemon.