Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eltipremiär för hoppryttarna

Bollnäs RS har ett starkt elitlag. När den första lagomgången avgjordes i Umeå slutade man trea – och tog dessutom en hel del individuella placeringar.


– Vi är jättenöjda, säger lagets ankare Gabrielle Young Shing Pettersson.

Cilla Tangfelt red hem vinsten i både medelsvår 1,30 och 1,45. Med sig in på prisutdelning hade hon i 1,45 Gabrielle Young Shing Pettersson/Abcea, som delade andraplatsen.

Daniel Young Shing tog två placeringar med Indian Pacific. Det blev en andra plats i 1,30, en femte plats i 1,35.

Och så då tredjeplatsen i första lagomgången.

– Vi är jättenöjda. Det här är första stora tävlingen för året för hästarna, och alla såg fina ut. Det är en bra början, säger "Gabby".

Speciellt nöjd var hon med vad lagets junior Tove Sjödin och young ridern Stina Karlsson presterade.

Bollnäs lag hade ett tidsfel, och fick därmed inte vara med i omhoppningen. Arrangerande Umeå ryttarförening var felfria även i omhoppningen, och vann därmed första omgången, före laget från Piteå som hade åtta fel.

För dressyrponnyerna var det nationella tävlingar i Högbo. Malin Fogeby, Kilafors, var på plats med sina två ponnyer Ron och Prince Pogi.

– Det har gått jättebra. I sista klassen visade Ron till och med upp lite av sina fina gångarter. Han har varit så spänd tidigare.