Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elitspel på olika villkor

I helgen förlorade H/B den tidiga seriefinalen i division 1 mot Sand­åkern. Umeålaget hade inför matchen förstärkt truppen med tre spelare från samarbetsklubben Dalen, bland annat landslagsspelaren Johan Samuelsson.

– Jag vet att regeln finns men jag tycker att det är en patetisk regel när den används så här, fast det är väl bara att gilla läget, säger H/B-tränaren Thomas Elving.

Superligaklubben Dalen har ett samarbetsavtal med Sandåkern som gör att spelare kan gå mellan klubbarna och spela matcher för båda föreningarna i de lag (till exempel A-laget) som avtalet avser.

Eftersom ingen av de tre superligaspelarna hade varit med i superligamatchen närmast Sandåkerns match mot H/B kunde de förstärka laget.

– Det här ska ju vara för de som inte platsar i superligalaget, som yngre juniorer som ska få speltid eller A-lagsspelare som har varit skadade och är på väg tillbaka. Det är viktigt att de här samarbetena används rätt så det inte hämmar de här spelarna, säger Thomas Elving.