Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Zocke" tippar semifinalerna: "Passa på att njuta mellan ångest och förtvivlan"

/
  • Tobias

Det är dags att skilja agnarna från vetet.
Semifinaldags i SM-slutspelet och två riktigt häftiga matchserier väntar.
Villa Lidköping–Bollnäs och Västerås SK–Sandviken är möten som lika gärna hade kunnat vara SM-finaler.
Återstår att se vilka som fortfarande står när krutröken lagt sig.

Annons

TV: Se Villa–Bollnäs i semifinal 1 här

Det första mötet innebär att vi får minst ett lag till Tele2 Arena som inte prenumererat på finalplatser de senaste åren. Jag tänker givetvis på Villa mot Bollnäs – två lag som har haft olika karaktär på säsongen. Ett Villa som brummat på stadigare än en Volvo 240 mot ett Bollnäs som var i helvetet och vände innan man gjorde high five med Sankte Per bland molnen. Den stora frågan är ju var man står nu.

Jag håller Villa som knapp favorit i den här matchserien. Deras stabila spel blandat med oerhörd kompetens på samtliga positioner gör att jag tror att laget kniper minst en match på Sävstaås. Det ger således 3–1 i matcher och en större folkvandring från Västgötaslätten än under missväxtåret 1725.

TV: Se VSK–SAIK i semifinal 1 här

Den andra semifinalen är gigantmötet mellan Västerås SK och Sandvikens AIK. Två lag där missad SM-final nästan är ett misslyckande och där vinnarkulturen sitter som färg på väggarna i omklädningsrummen. Jag tror på en riktig batalj här. VSK knapp favorit genom sitt starka kollektiv även om jag tycker att SAIK har en högre högstanivå. Det kommer kanske inte synas i de första två matcherna, men sedan tror jag matchserien mot Hammarby kommer sätta sina spår för stålmännen. Mitt tips är att regerande mästarna VSK är starkast och vinner med 3–2 i matcher.

LÄS MER: Duellen mellan VSK och SAIK – lagdel för lagdel

Jag misstänker även att många utomstående hoppas på VSK i final. Även om "Jacke" och kompani skiter i det så innebär det skillnaden mellan 22 000 åskådare eller 14 000 och en orkester på Tele2. Pratar vi PR och ekonomi är det ingen hemlighet att VSK mot Villa är en drömfinal nu när Hammarby checkat ut.

Hur det än går så är jag säker på att vi kommer få se magiska föreställningar mellan Sveriges fyra bästa lag. Passa på att njuta mellan ångest och förtvivlan.

LÄS MER: Anfallsduellen som kan avgöra semifinalserien Villa–Bollnäs

Mer läsning

Annons