Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rysslagen nobbar Champions Cup – som byter kostym: "Då håller vi den vid liv i alla fall"

Edsbyn har försökt. Men tystnaden från Ryssland är total. Därför omvandlas årets upplaga av Champions cup till ett distriktsmästerskap för Hälsingland.

Annons

– Det är som du säger att eftersom intresset från Ryssland är noll så kommer vi genomföra den i en annan form, det blir ett mycket mindre format. Tanken är att det är endast är för Hälsingelagen, då håller vi cupen vid liv i alla fall så får vi se hur det blir i framtiden, säger Edsbyns sportchef Stefan Karlsson.

Edsbysn sportchef Stefan Karlsson byter format på klassiska försäsongscupen i hemmahallen.

Det nya upplägget utan ryska lag blir enligt följande: på torsdagen 15 september möts de fyra hälsingelagen i semifinaler där paren blir Edsbyn–Ljusdal och Bollnäs–Broberg.

På lördagen som följer spelas sedan final och bronsmatch. Ett bandy-DM.

– I och med att det är total stiltje från Ryssland så gör vi så här i stället för att kosta på oss dyra cuper. Tanken är att nästa hälsingeklubb som får en arena får ta över arrangemanget. Och sedan turas vi om att arrangera cupen, säger Stefan Karlsson.

Ett samarbete alltså?

– I stället för att alla ska dra igång egna cuper när det kommer nya hallar och vi ska konkurrera så samarbetar vi runt den här cupen, så är tankarna just nu.

Champions Cup har funnits i ett decennium och hette innan det Edsbyn Cup. Nu blir det i en ny form, men det finns fortfarande en öppning för ryska lag om vindarna vänder till nästa säsong.

– I framtiden är det öppet för ryska lag igen och att det växer till samma format som tidigare, säger Stefan Karlsson.

Mer läsning

Annons