Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson lämnar Edsbyn – nu ryktas målvakten vara på väg till Sirius

23-årige Erik Persson har fått agera andramålvakt bakom Anders Svensson de senaste säsongerna.
Efter över fem säsonger i Edsbyn tackar Persson nu för sig och lämnar klubben.
– Jag har lärt mig otroligt mycket här men känner att jag måste gå vidare, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Trots att Erik Persson bara hunnit fylla 23 år har han redan varit en del av Edsbyns A-trupp i över fem säsonger. När Anders Svensson vände hem inför säsongen 2016/2017, efter drygt tre år som proffs i Ryssland, fick Persson ta ett kliv tillbaka och agera andramålvakt.

– Det är så klart tråkigt att han lämnar klubben men vi har samtidigt en viss förståelse för detta. Erik är dessutom en toppenkille som kommer att saknas i laget och föreningen, men kontakten med Edsbyn kommer att fortgå, säger klubbens sportchef Stefan Karlsson.

SE ÄVEN: Bandypuls TV: Så ser läget i ditt lag ut – de har spikat truppen och de har inte ens en startelva under kontrakt

Foto: Andreas Tagg

Erik Persson själv menar på att han är otroligt tacksam för att ha fått spela på stället där allt kretsar kring bandy och allt är möjligt.

– Jag vill tacka laget, supportrarna och alla som som stöttat och hjälpt föreningen under mina år i Edsbyn. Jag vill rikta ett extra stort tack till Red Farmers som gör ett otroligt jobb, alltid lika kul att spela inför er. Jag har lärt mig otroligt mycket här men känner att jag måste gå vidare för att nå min målsättning att bli världens bästa bandymålvakt. Återigen tack till alla som stöttat mig, säger han.

Ny klubbadress för Erik Persson ryktas bli Sirius, som nyligen tappat sin förstemålvakt Henrik Kjellsson till VSK.

LÄS ÄVEN: Lämnar Sirius efter tre år – nu är Kjellsson tillbaka i moderklubben VSK: "Det var målet hela tiden"

Mer läsning

Annons