Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måltjuv och målvakt visade vägen

/
  • Christian Mickelsson gjorde tre mål i hemmaderbyt.
  • Niklas Prytz tackade de drygt tvåtusen i publiken, och de tackade Bollnäs målvakt.

En måltjuv som levererade.
Och en målvakt som höll tätt.
Christian Mickelsson och Niklas Prytz hade huvudroller när Bollnäs kunde knäcka Broberg med 5–4 i ett dramatiskt derby på Sävstaås.

Annons

Det blev ett derby med många lödiga kryddor, och en matchbild som svängde lite hit och dit.

Särskilt under en intensiv och händelserik första halvlek där Broberg chockade med två snabba mål på tio minuter.

Se mer: Höjdpunkterna från derbyt på Sävstaås

– Det var lite kämpigt med en sådan start, och det kan vara lätt att vika ned sig i det läget och släppa ett tredje också. Men det gjorde vi inte, det var starkt att komma tillbaka så snabbt, säger Christian Mickelsson, som själv visade vägen med sitt första mål för kvällen när Bollnäs vände på steken med tre snabba mål på sex heta minuter.

Läs mer: Broberg tvättade bort skammen

– Jag var på rätt plats när Daniel Berlin jobbade fram bollen. Det var sådana där rätt enkla och sköna mål jag gjorde i kväll, säger Giffarnas "målfrälsare" som sannerligen gjorde sitt jobb – var på rätt plats och gjorde rätt i sina avgörande avslut. Något som faktiskt är svårare än det låter.

– Det funkar sådär när man har lite flyt, ibland är målvakterna rätt små och ibland är de så stora. Därmed inte sagt att Henrik Rehnvall var så himla liten, vi skapade många chanser och han gjorde många bra saker, säger Mickelsson, som även satte dit 4–3 i slutet av första halvlek – det kyligaste avslutet med en enkel fösning mellan benskydden på Brobergs burväktare.

Men kvällens viktigaste mål blev också det avgörande, när Mickelsson perfekt drev in till höger och plockade upp Per Hellmyrs perfekta passning för att trycka dit 5–4.

Läs mer: Mickelssons rivstart i premiären

– Det är små marginaler, det gäller att vara rejält på tå när vi också skapar mer än tidigare. I andra halvlek tycker jag vi har ganska bra kontroll på det hela, säger Christian Mickelsson, som därmed är uppe i 12 mål som Giffarnas bäste målskytt.

Nästa gång kanske han får chansen till fler, när nu nye straffskytten Andreas Westh bommade Bollnäs femte raka från punkten.

Om nu den mäktige dirigenten Per Hellmyrs (en ny toppmatch!) stod för avgörande passningar, och Mickelsson för avgörande mål – så var det till slut ändå Niklas Prytz som stod för den avgörande räddningen som säkrade segern.

Och det på Brobergs sista chans i matchen, när Jonas Engström pangade på i bra läge till vänster och Bollnäs burväktare fick en liten bit av den bollen.

– Jo, det var säsongens viktigaste räddning, jag fick väl lillfingret med på det rätt hårda skottet. Väldigt skönt, och där kompenserade jag väl för tavlan i första halvlek, säger Niklas Prytz, och syftar på Brobergs kvittering till 3–3 där han släppte en lite onödig retur på ett inte alltför hårt men välplacerat skott av Jonas Engström.

– Äsch, jag reagerade lite för sent där, helt enkelt, säger Prytz – som i övrigt stod för många vassa parader i en av sina bättre matcher.

– Jo, kanske om man ser till mer avgörande räddningar. De hade ju en del skapliga lägen.

Läs mer: Prytz tror på SM-guld

Efter fyra raka matcher i buren har Niklas Prytz också fått en mer tydlig roll som förstemålvakt.

– Klart det är ju alltid kul att få mycket speltid, det är ju det man vill.

Mer läsning

Annons