Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Joel Edling har hoppet uppe om fortsatt elitseriespel: "Jag har inte ont"

Säsongen 2014/2015 var han hela elitseriens passningskung. Men säsongen som gick blev i stort sett förstörd av en ryggskada för Joel Edling – som dock har hoppet uppe för fortsatt elitsatsning. –Jag känner inte av det nu, det är bara att köra på, säger den 30-årige mittfältaren.

Annons

Joel Edling har en säsong kvar på kontraktet med Edsbyn.

Säsongen 2014/2015 var Edsbyns Joel Edling en av elitseriens succéspelare. 30-åringen som bor i Norrala utanför Söderhamn vann seriens assistliga med 34 målgivande passningar.

Men när det hela skulle följas upp den gångna säsongen gick det mesta fel för mittfältaren, som bara spelade åtta elitseriematcher, och stod där för en blygsam assist, och tre kvartsfinaler mot Bollnäs där han gjorde ett mål och en assist.

Det är en utsliten disk i ryggen som ställer till det.

– Läkaren sa att den är rutten och skrattade. Men det är väl så... Man kan ha haft det här sedan man föddes, säger Joel Edling.

LÄS MER: Joel Edling redo för comeback

Smärtan Joel Edling har känt strålar från ryggen ner i fötterna, vilket omöjliggör spel och träning. Men det finns åtgärder både på kort och lång sikt.

– Senare när jag blir äldre går det att byta disken och sätta dit en plastdisk. Nu kan man ta bort nervsmärtan genom att ta bort vätska och gegga som trycker på nerven. Men nu har det blivit bättre, så det är onödigt att operera just nu, säger Joel Edling, som i dagsläget kan träna utan komplikationer.

– Jag har tränat några veckor nu, det är lugnt, jag har alltså inte ont, säger han.

LÄS MER: Märklig skada sätter stopp för Joel Edling

Men vad är sagt om din fortsättning som elitidrottsman?

– Han (läkaren) sa att det är lugnt, bara köra på. I och med att jag inte känner av det nu så är det normalt, det är bara att träna på.

Hur är det mentalt att stå på sidan?

– Jag var ju superladdad och tränade på för att vara med och spela efter VM, men då fick jag problem med låren. Men jag klarar mig rätt bra ändå, i början hade jag ju så jävla ont att jag bara ville överleva, sen gick det bättre och bättre och jag fick upp hoppet liksom.

Joel Edling har kontrakt över nästa säsong med Edsbyn.

– Det är ett år kvar, så det är lugnt, säger han.

LÄS MER: Så är kontraktsläget i alla elitserieklubbar

Har du hört något om några spelare som är på väg in till Edsbyn?

– Jag vet inte, jag har knappt varit något där. Men det är väl ingen som har lämnat än, och jag tror att vi får ett rätt bra lag ändå även om det inte blir några nyförvärv, säger Joel Edling, och fortsätter:

– Jag har lite dålig koll faktiskt, jag är mest bara sugen på att få vara med själv.

Mer läsning

Annons