Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ispremiär på Sävstaås – då njuter veteranen Westh

/
  • Andreas Westh med sitt bredaste smil. En ispremiär hemma på Sävstaås är alltid något extra.

Visst, det är en sliten klyscha.
Men Andreas Westh får den att låta helt ny, med sitt bredaste smil.
– En härlig kväll, vi är som kalvar på grönbete, säger Bollnäs lagkapten när han tar de första skären hemma på Sävstaås.

Annons

Det är just en sådan där afton när saknaden av en hall knappt känns alls.

Drygt sex grader i luften, vindstilla och en lättrosa himlen när mörkret faller och elljuset gnistrar i en nyspolad isparkett på Sävstaås IP.

Ispremiären är alltid ett givet lyft för Giffarna i allmänhet och en ärrad lagkapten – såväl i Bollnäs som i landslaget – i synnerhet.

Läs mer: Westh om kraschen i VM-finalen.

– Jo, bara det att få åka på den arena där vi ska spela våra hemmamatcher, det är en speciell känsla varje gång. Vi har ju kört en hel del på stor is redan, men det här är en annan sak och vi har längtat efter den här kvällen i en månad. En perfekt skön kväll också, det känns som slutspelsväder, säger den 38-årige landslagsliberon, som kan rada upp många fördelar med att äntligen få möjlighet att träna hemma på Sävstaås.

– Allt blir ju så mycket enklare vad gäller allt materiel och eftervård. Dessutom är luften så mycket skönare här utomhus, inne i hallarna är det betydligt torrare och råare luft. Nu handlar det också om att vänja sig vid ljuset, det är lite annorlunda än inomhus, säger Andreas Westh, som efter en löftesrik försäsong ser fram emot en ny toppattack i elitserien.

– Det är absolut en känsla vi har laget, att vi är sugna på att spela bra bandy och att spela i de riktigt stora matcherna. Jag tycker också att vi har den kapaciteten.

Det visade det blåorange kollektivet redan under förra säsongen, när blivande mästarlaget Västerås SK fick en tuff tröskel att passera i kvartsfinalen mot Bollnäs.

Där var Giffarna till slut bara millimetrar och ett stolpskott på övertid av just Andreas Westh från att ta den täta kampen till en femte och avgörande kvartsfinal på bortais.

Läs mer: Så nära var Andreas Westh att skjuta Bollnäs till en femte kvart mot mästarlaget.

Men det är historia nu.

Och nu gäller nya insatser.

På söndag tar Bollnäs ett sista avstamp i genrepet mot Sirius hemma på Sävstaås.

Sedan väntar nyrustade Tillberga i fredagens hemmapremiär i elitserien.

– Det blir häftigt det, säger Andreas Westh – och fyrar av sitt bredaste smil igen.

Mer läsning

Annons