Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Veckans lag från slutspelet: "Har alla möjligheter att bli Villas finalhjälte"

Här är Bandypuls Veckans lag för nittonde gången under den här säsongen.
Bakom uttagningen står Christoffer Million och Rikard Bäckman – som tacksamt har tagit emot tips från er läsare.
Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren varit med i Veckans lag.

Annons

MÅLVAKT

Martin Falk, Sandviken (3)

Sandviken är ute, Sandviken spelar ingen sjätte raka SM-final. MEN v-i-l-k-e-n match Martin Falk avslutade säsongen med att göra. Båda möjliga och omöjliga lägen räddade Sandvikenmålvakten, och gjorde det möjligt för ett stukat och frånvarodrabbat lag att vara med både länge och väl i den femte och avgörande semifinalmatchen i ABB Arena. Ren och skär landslagsklass!

 

FÖRSVAR

Simon Folkesson, Västerås SK (3)

Oerhört viktig i Västerås speluppbyggnad; fart, kraft och genombrottsförmåga. Har gjort en rakt igenom stabil säsong, och lyft ytterligare i slutspelet. Inte helt otänkbar som framtida landslagsspelare när de äldre superhalvorna rundar av sina karriärer.

Patrik Sjöström, Västerås SK (4)

Fem mål, tre på hörna och två på straff, i en femte och avgörande semifinal som högerback måste vara något slags rekord. Börjar på riktigt utmana Vänersborgs Jocke Hedqvist som Sveriges bästa skytt. Har spelat totalt 27 matcher den här säsongen och har noterats för 24 mål. Bandy-Sveriges största matchvinnare på backsidan.

Johan Malmquist, Villa Lidköping (1)

Ibland spelar Villas trotjänare inte en enda minut i matcherna. På Sävstaås i fredags ersatte han Martin Johansson med knappt 40 minuter kvar när liberoklippan byttes ut för att inte dra på sig en tredje utvisning och avstängning. Då klev Johan Malmquist in och storspelade centralt i backlinjen. Hur han beskrev sin roll i laget efter att SM-finalplatsen säkrats? "Min roll är att sprida glädje och visa att man kan ge hundra procent utan att spela". Klubbhjärta.

Stefan Edberg, Västerås SK (4)

Rapp och tuff försvarsspelare som inte duckar för att ge sig in i de täta situationerna. Mer rakt på: Stefan Edberg är en retsticka som nästan alltid är där när det blir stök och gruff. Står upp för sitt lag i alla lägen, och tillhör dessutom det mer spelskickliga skrået av elitseriens försvarsspelare.

Niklas Gälman, Sandviken (2)

Sandviken skadedrabbat genom hela slutspelet och fick gå hårt på sina spelare. Niklas Gälman från Kalix – han försökte verkligen ställa frågor till Västerås. Har utvecklats till en klasspelare hos Stålmännen. Om det kan vara till någon tröst: nästa säsong lär Gälman få en ännu större roll. Bra skridskoåkare och passningsspelare på sin vänsterhalv.

 

MITTFÄLT

Jesper Eriksson, Villa Lidköping (4)

Navet i hela Villas spel. Hyllades av Jocke Hedqvist, expertkommentator i Bandypuls sändning från semifinal 3, som Villas viktigaste kugge för sitt sätt att spela i gång alla offensiva stjärnor i laget. Skridskoåkare och passningsspelare av rang och med ett humör som inte går av för hackor.

Magnus Muhrén, Villa Lidköping (2)

En av svensk bandys största vinnare genom tiderna lade rören på hyllan, lät dem samla damm i en och en halv säsong och klev sedan in i slutspelet och började avgöra semifinaler. Har alla möjligheter att bli Villas finalhjälte i jakten på klubbens första och efterlängtade guld.

 

ANFALL

Christian Mickelsson, Bollnäs (4)

När Bollnäs fick slita för varje mål mot Villa förra veckan var det Christian Mickelsson som var hotet, inte minst i djupled i semifinal 3 i Lidköping. Kan se tillbaka på en godkänd debutsäsong i Bollnäs även om det finns mer att hämta från anfallaren.

David Karlsson, Villa Lidköping (5)

Om man säger så här: Han är bättre på att göra mål än att odla slutspelsskägg. Gör mål ur alla möjliga och omöjliga lägen och är naturligtvis en nyckel i Villas framgångar. Stod för hälften, fem av tio, av lagets mål förra veckan när SM-finalen säkrades. Frågan är inte om det blir fler mål på Tele2 Arena, frågan är hur många.

Simon Jansson, Västerås SK (4)

Fick säsongen fulaste smäll när Daniel Mossberg satte klubbskaftet i honom. Simon Jansson tvingades utgå i den tredje semifinalen – kom tillbaka trots smärtorna i den fjärde. Tystade en buande publik i Sandviken med ett solomål för VSK-ledning med 1–0. Trots känningarna i revbenen; Simon Jansson är i superform och lär med största sannolikhet bli mycket sevärd på lördag när det ska spelas om guld...

 

VECKANS TRÄNARE

Michael Carlsson, Västerås SK

För första gången under hela säsongen så hackade den vanligtvis så stora och kraftiga VSK-maskinen – i semifinal två och tre mot Sandviken. "Ska vi bara spela av den här matchen också", skrek "Micke C" till sitt lag under en time out när VSK föll hemma i ABB Arena. Hur laget sedan svarade? Jo, Mesta Mästarna vann i Göransson och sedan hemma i ABB Arena inför rekordpubliken i den femte och avgörande semifinalen. Blev klar för en fortsättning som VSK-tränare här om veckan. Det är rätt lätt att förstå varför klubben vill ha kvar honom...

 

LÄS MER

Veckans lag – första uttagningen

Veckans lag – andra uttagningen

Veckans lag – tredje uttagningen

Veckans lag – fjärde uttagningen

Veckans lag – femte uttagningen

Veckans lag – sjätte uttagningen

Veckans lag – sjunde uttagningen

Veckans lag – åttonde uttagningen

Veckans lag – nionde uttagningen

Veckans lag – tionde uttagningen

Veckans lag – elfte uttagningen

Veckans lag – tolfte uttagningen

Veckans lag – trettonde uttagningen

Veckans lag – fjortonde uttagningen

Veckans lag – femtonde uttagningen

Veckans lag – sextonde uttagningen

Veckans lag – sjuttonde uttagningen

Veckans lag – artonde uttagningen

Mer läsning

Annons