Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gais Bandy får rätt från förbundet

/

Kritiken mot Gais bandy, från såväl Tillberga som Edsbyn är hård efter att klubben kräver utbildningsersättning för övergångarna av Jimmy Jansson. Detta efter att klubben själv undkom betalningen när spelaren värvades till klubben från Västerås 2013.

Annons

Jimmy Jansson spelade en säsong för Gais bandy innan klubben klubbens a-lag lades ned. När Jansson då värvades till Edsbyn utkrävde Göteborgsklubben 120 000 i utbildningsbidrag och fick rätt i idrottens skiljenämnd.

Men trots den massiva kritiken från både Edsbyn och Tillberga har Gais Bandy, enligt bandyförbundets tävlings- och sportansvarige Micael Eriksson inte gjort något felaktigt.

– Nej, rent juridiskt är det korrekt. Det är pengar som Gais har rätt till för sin spelare, fastslår han.

Gais Bandy, betalade själva inte de 90 000 kronor enligt bandyförbundets beloppsstege när Jansson värvades till Gais från Västerås inför säsongen 2013/14 efter att ha gjort upp i godo med Västerås SK om ett lägre belopp. Det finns ingen möjlighet för Västerås SK att utkräva det i dag.

– Det kan de inte göra. Det var någonting som parterna gjorde upp med varandra i det specifika fallet, och då är det vad som gäller. Den här stegen med beloppen för ersättning är en riktlinje vad som ska betalas, kommer klubbarna överens om något annat så är det mellan dem, säger Micael Eriksson.

I slutänden är det nu Edsbyn som i sin tur vill ha utbildningspengar från Tillberga för Jimmy Jansson.

– Jag antar att de skulle vilja ha samma del som de har rätt till. Men som sagt, det är en förhandling mellan Edsbyn och Tillberga, säger Eriksson.

Läs också:

Även Sirius krävs på pengar av Gais – spelare kan bli ettårsfall

Pengabråket som skakar bandy-Sverige

Mer läsning

Annons