Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fall om sin framtid i elitserien: "Ska spela något år till, det har jag tänkt"

/

Om bara någon vecka lämnar Lars Fall och hans familj Lidköping för att flytta in i det nya radhuset i Nåntuna i Uppsala.
I en lång intervju med Bandypuls berättar ytterhalven med den känsliga passningsklubban om var karriären som lyfte tar vägen nu.

Annons

Lars Fall är ursprungligen från Ljusdal, men är kanske mest förknippad med Uppsala och Sirius där han spelade sju säsonger och var lagkapten när han lämnade.

Hos Villa i Lidköping har han nu under tre säsonger levererat högklassiga passningar och fått karriärens stora uppsving.

– Det är skitkul att vara i ett lag med det här drivet, och det är klart att man utvecklas själv av det. Men det där går väl alltid i perioder, jag har varit i form och det har känts bra. I år har jag ju varit med mer i anfallen, då vi har spelat mycket på timing. De andra åren stod jag för mycket av det långa spelet, säger Lars Fall.

Som Bandypuls och flera andra redan rapporterat lämnar 31-åringen nu Lidköping. Det kom inte som någon jättechock för klubbledningen i Villa.

– När jag skrev på för det här året så flaggade jag för att det kanske bara skulle bli ett till. Vi har haft en dialog, även om "Sparris" (Jonas Johansson, klubbchef) har vetat om det här, säger Lars Fall.

LÄS MER: Klart: Fall lämnar Lidköping

Du fick erbjudande om att stanna?

– Ja, de ville väl att man skulle vara kvar.

Lars Fall kan summera sin tid i Villa med två semifinalförluster och en final, alltid som högerhalv på isen. Varför Villa gick till klubbens fjärde SM-final i historien har han svaret på.

– Vi har varit mycket stabilare i år. Vi har haft ett nytt spel, det har alla pratat om, där bollen går på ett annat sätt och vi har varit bra defensivt. Vi hade lag för att gå hela vägen, säger han.

LÄS MER: Lars Fall efter Villas brutna svit

Villa hämtade igen 0–2-underläge till 2–2 under den första delen av den andra halvleken på Tele2 Arena. Lars Fall stod för passningen till David Karlssons 1–2-mål – ett skott ur högervinkel i bortre krysset från Karlsson som senare på kvällen prisades som Årets man i svensk bandy.

När Johan Esplund sedan sköt 2–2-målet från distans hade Villa ett tydligt övertag i finalen fram till att Ted Bergström skickade in 3–2 på hörna för VSK.

– Man är bara besviken när man inte vinner. Jag har ju aldrig spelat final förut, men vårt spel i den första halvleken var inte som vi skulle spela där vi fyller på och har bollen längre perioder. Men det var ett vansinnigt tempo från början, där vi anfaller, dom anfaller, vi anfaller... där är VSK bra, säger Lars Fall.

Din egen insats i din första final?

– Jag kommer väl inte med i offensiven riktigt, det var inte tillräckligt bra av mig. Men VSK fyller ju kanterna så det blev mycket jobb i defensiven.

Hur känns det nu, så här ett par dagar efter?

– Det känns för jävligt. Jag hade ju målat upp bilder över hur jag skulle avsluta, och det var inte så här. Sista dansen med det här sköna gänget, vi skulle fira ihop och då skulle det vara lättare att lämna. Det känns bara vemodigt, det blev inte den avslutningen man ville.

LÄS MER: Bandypuls betyg på alla finalspelarna

Tre säsonger i Lidköping, där bandyintresset är större än någon annan stans i landet, känns som många fler för Lars Fall.

– Det blir så tajt här med bandyn. Hela föreningen blir som en familj där man umgås och träffas varje dag. Jag har bott här längre än tre år, det är så det känns. Det är helt sjukt att spela inför en så pass intresserad publik som det ändå är. Folk tittar verkligen på matchen och lever med.

LÄS MER: Uppgifter: Han kan ersätta Fall i Villa

Bara om någon vecka flyttar han, sambon Maria och lille sonen Cliff in det nyköpta radhuset i Nåntuna strax söder om Uppsala.

– Det är ett område jag alltid har velat bo i, säger han.

Lars Fall medger utan omsvep att kontakten med Sirius finns där. Men sannolikt är att om han vill uppleva något som är i närheten av trycket i Lidköping igen så är det på Zinkensdamm i Stockholm som det finns på vettigt pendlingsavstånd från Uppsala.

– Ser man till Sirius är man några poäng ifrån att spela slutspel där. Men man vill väl komma vidare där också, komma längre upp i tabellen. Hammarby är redan där, säger han.

Vilka mer har du pratat med då?

– Jag har haft kontakt med Sirius. Det finns inget mer än det som är nämnvärt. Det har varit mycket med slutspel nu och viktiga matcher, då har jag inte velat prata med någon annan klubb.

Lars Fall har även flera gamla goda vänner som spelar i UNIK, Uppsalas bidrag till bandyallsvenskan.

Du ska inte spela där då?

– Nej, jag ska spela något år till (i elitserien), det har jag tänkt.

LÄS MER: Finalen kan vara Falls sista match i Villa

Precis som flera andra bandyprofiler är Lars Fall kritisk till hur det blev på den andra SM-finalen i bandy på Tele2 Arena.

– 15 000 när det är två publiklag som möts liksom... Det känns som att det är bra med folk från Lidköping, och lite folk från Västerås. Den breda massan finns inte, stockholmarna verkar inte gå på finalen. Det där måste man titta över. Hade det varit två andra lag hade det sett ännu värre ut, då hade det väl knappt varit en människa där inne, säger Lars Fall, irriterad över VSK-fansens planstormning på tilläggstid när Villa hade ett tvåmålsunderläge att hämta in.

– Man måste ha bättre koll på att dom inte ska springa in. "Jeppe" (Jesper Eriksson) kommer framför deras försvar, och det är gubbar som springer in på isen. Helt plötsligt är det något annat än en match. Jag förstår inte hur det kan hända.

– Klart sådant där stör, det är små detaljer som avgör en sådan här match, säger Lars Fall, tillbaka "hemma" i Uppsala efter karriärens häftigaste äventyr.

SE ÄVEN: TV: Lars Fall ryker ihop med Felix Pherson

Mer läsning

Annons