Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter operationen – nu gör Fryklund comeback: "En klassisk bandyskada"

Han opererade höften i våras.
Men nu är Magnus Fryklund redo för spel igen.
– Det ska bli skönt att få någon match och komma in i det, säger Brobergs försvarare.

Annons

Det var i våras som Brobergs lagkapten Magnus Fryklund genomgick en operation får att få bukt med problemen han dragit med under en längre tid.

– Det är till stora delar ljumsken som jag haft ont i. Och i maj månad var de in slipade bort brosk runt höftkulan. Det är en klassisk bandy– och hockeyskada, säger han.

– Sedan har det varit lite infekterat i själva såret och som gjort att det har dragit ut lite längre än vad jag räknat med.

Magnus Fryklund.

Under försäsongen har han rehabiliterat sig och därmed missat Brobergs fem första träningsmatcher. Men nu ser den långa perioden utan spel att närma sig sitt slut.

– Det flyter på bra. Nu har jag också varit och träffat läkaren och gjort klart allting sådant. Han sa att det bara att köra och då är det bara att göra det.

Och det mesta tyder på att 32-årige Fryklund finns med på isen mot Tillberga på onsdag – i en match som spelas i Göransson Arena i Sandviken.

– Planen är så i alla fall. Jag har varit med och stort sett kört varje ispass och känner inte att jag ligger efter rent träningsmässigt. Det är mer i spelmomenten som jag inte riktigt är med än.

Du har nu stått vid sidan av isen och sett laget spela. Vad är dina intryck så här långt?

– Det är typisk försäsong och som vanligt lite upp och ner. Mot Bollnäs såg riktigt bra ut. Då tycker jag att vi höll i hop defensiven och även offensivt gjorde vi en bra match. Men sen mot Ljusdal föll vi tillbaka igen och det blev lite för mycket bolltransporter. Det är saker som vi försöker tvätta bort.

FAKTA: Broberg

Matcher hittills under försäsongen: Ljusdal 5–3, Bollnäs 1–2 (efter förlängning), Borlänge 9–1, Edsbyn 5–11, Tellus 4–2.

LÄS MER: Storseger – men ingen värdemätare för Broberg

LÄS MER: Nye tränaren inför första testet: "Alltid sett Broberg som ett fartfyllt lag”

Mer läsning

Annons