Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbytränaren tror på lyft efter VM: "Utifrån ett pressat läge har vi avslutat starkt"

/

Edsbyn reste sig på nio och avslutade starkt inför VM-uppehållet.
Nu ska laget utnyttja veckorna av spelledighet för att hitta formen som ska ge rätt driv in i SM-slutspelet.
– Vi ska trumma på rejält hårt nu för att preparera oss, säger tränaren Thomas Liw.

Annons

Edsbyn hade en nattsvart period i elitserien över jul och nyår, med fyra raka förluster som gjorde att laget på allvar såg ut at bli inblandat i en strid för att överhuvudtaget nå slutspel.

Nu är läget ljusare, med bara en förlust på de senaste sex matcherna så har Edsbyn tre poäng tillgodo på ett jagande Broberg – och då är det möten med Tillberga, Sandviken och Gripen som är kvar innan elitserien ska summeras.

TV: Daniel Välitalo i längre intervju om Edsbyns tuffa träningsperiod

– Vi går in i uppehållet med en god känsla, för utifrån ett pressat läge så har vi avslutat starkt. Först börjar vi med några vilodagar sedan trummar vi på för att preparera oss. Så vi dunkar på rejält hårt nu ett par veckor, säger Thomas Liw, som säkert inte vill att Edsbyn ska göra en lika blek figur i årets SM-slutspel som man gjort de senaste två åren där det slutat med 0–3 i matcher mot Villa Lidköping redan i kvartsfinalspelet.

En sak som talar för ett bättre förberett Edsbyn den här säsongen är att man inför VM bara behöver släppa iväg Hans Andersson till Ryssland.

LÄS MER: Här är det svenska lag som jagar guld i Uljanovsk

– I och med vi inte har fler till VM så har vi åtta i dag på träningen... Nej, men jag hade väl gärna sett Jocke (Svensk) med, inte minst för hans egen utveckling skull och även för klubbens skull. Men litegrann kan jag tycka att vi mår bra av att vara ihop som grupp nu, säger Thomas Liw.

LÄS MER: Wikblads målfest räddade poäng mot Vetlanda

Och han erkänner också att Edsbyns starka avslutning inför VM inte varit problemfri.

– Vi har haft mycket sjukdomar de senaste tre veckorna. Det kanske sett ut så i andra lag också, det vet jag inte. Vi har inte velat prata så mycket om det. Mot Kungälv borta så visste vi inte ens om vi skulle få ihop lag eller om vi skulle behöva ringa in flera spelare sent.

Så det har varit riktigt illa?

– Det är inget vi vill skylla på, sjukdomar. Det är bara att gilla läget. Och de andra lagen är ju bra de med. Därför tycker vi att en poäng mot Kungälv var starkt med tanke på förutsättningarna. Allt kan man ju inte prata om, men en poäng med halva laget sjukt... eller sjukt, de kunde spela även om de inte var på max, det var riktigt bra och är något som stärker oss som grupp.

Skador då?

– Där har vi, peppar, peppar, klarat oss bra. Men Bengt Ryhed (lagets sjukgymnast) hade åkt till VM oavsett hur det sett ut där, han prioriterar alltid VM.

Hur ser du på fortsättningen. Joel Edling har ju spelat åtta matcher nu, vad kräver du där?

– Planen har varit att efter VM borde det vara dags för honom att vara med fullt ut. Vi får se hur han svarar på träningen den närmaste tiden.

TV: Se målen när Edsbyn knäckte Bajen på Zinkensdamm

Tycker du att man kanske glömmer bort ibland att Edsbyn klarat sig utan honom i år och tappat mycket fart i både Simon Jansson och Felix Pherson?

– Jag vet inte vad man... eller, nej. Det är fakta att vi tappat spelare och sen blir det vardag att Joel borta. Och det blev ju jul fort så han kom tillbaka snabbt som vi kände det. Vi såg att det började likna något då och efter Broberg borta har vi haft alla med, frånsett sjukdomarna.

Hur är känslan i laget nu?

– Vi har en bra känsla och det blir skönt att preppa och bli redo för slutspurten. Med tanke på Joels skada så är det bra med ett VM-uppehåll mitt i elitserien för oss så han får en period av träning. Hur det påverkar totalt går inte att säga. Men vi kommer vara bra framöver i alla fall.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här

Mer läsning

Annons