Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyns talang efter sitt första mål i elitserien: "En skön känsla när man får läget"

/
  • Joel Willhelmsson gjorde 2–0 mot Hammarby, 18-åringens första elitseriemål.

Joel Willhelmssons gjorde sin andra elitseriematch i karriären.
Och det blev succé för 18-åringen – som gjorde sitt första mål i Edsbyn.
– Det blir ju lite spänt när det är så mycket folk på läktaren, men det är bara att koppla bort det, säger han.

Annons

Edsbyn fullständigt krossade Hammarby den första halvtimmen i fredagens möte. Jonas Edling drog in en hörna efter 10 minuter och tre minuter senare var det dags igen.

Daniel Burvall Jonsson spelade in en boll mot Mattias Hammarström som styrde den vidare i straffområdet till en fri Joel Willhelmsson. Sekunden senare stod det 2–0.

LÄS MER: Anderssons skarpskytte avgjorde

– Man blir för glad. Det är kul, jag fick bollen och tänkte inte så mycket. Pulsen gick upp och det var bara att skjuta, en skön känsla när man får läget och vet att det kommer att bli mål, säger Joel.

Har du kvar bollen?

– Den ligger i omklädningsrummet och lär väl hamna hemma på nån hylla.

TV: Se målet mot Hammarby här

Edsbyjunioren tog tillvara på de byten han fick och visade att återväxten i klubben lever i fler spelare än exempelvis Oskar Wikblad och Edward Sigfridsson.

– När man är inne och kör är det bara att åka så mycket skridskor man kan och göra sitt bästa. Det är lite spänt med mycket folk på läktaren, men det gäller att koppla bort det, säger Joel, som hamnade i matchprotokollet en gång till när han efter en Edsbyhörna fick sitta av tio minuter för slag på skridsko.

Men det blev bara fyra minuter där, så lång tid dröjde det innan Hammarbys kvittering på straff kom. Men sen kunde Edsbyn ändå vinna efter två hörnmål från Hans Andersson och en snygg punkt upp i krysset från Jonas Edling.

– Det blev en konstig match, men det var roligt att spela. Det är helt annat att spela i elitserien, den största skillnaden är allt runt om, men blir bra mycket mer taggad av att det är mycket folk, säger Joel Willhelmsson.

Hur ser dina mål ut för den här säsongen?

– Det är att träna på med A-laget och köra med J20 och hoppas få vara med så mycket som möjligt i elitserien.

Mer läsning

Annons