Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn skrällde på Sävstaås – skarpskyttarna avgjorde första derbykvarten

/
  • Mattias Hammarström – tvåmålsskytt i första kvartsfinalen.

När Per Hellmyrs tvingades avstå den första kvartsfinalen så kom Bollnäs första förlust på 15 matcher.
Edsbyns skarpskyttar Mattias Hammarström och Jonas Edling avgjorde derbyt inför 2 525 åskådare.

Annons

Per Hellmyrs tvingades avstå det inledande derbyt i den glödheta kvartsfinalserien, då han fått halsproblem. Då bröts också Bollnäs massiva segersvit och ärkerivalen Edsbyn tog initiativet genom att vinna den första derbykvarten med 3–1.

Bollnäs tog ledningen i den första halvleken, då Christian Mickelsson på ett elegant sätt med ryggen mot mål sköt in 1–0 kvarten före paus. Bollnäs höll nollan intakt länge, men när Edsbyn skaffade en hörna halvvägs in i den andra halvleken så klev en av lagets storskyttar fram. Mattias Hammarström dundrade in kvitteringen.

Bara sex minuter senare, i den 73:e matchminuten, kom nästa fasta situation för gästerna. På frislag petade Hans Andersson bollen till Edsbyns andra fruktade skytt – Jonas Edling. Han drog till med en riktig projektil och Edsbyn var i ledningen för första gången i matchen.

Bollnäs försökte hitta tillbaka in i matchen, men när Mattias Hammarström utökade till 3–1 på en hörnretur blev uppförsbacken ännu brantare. Bollnästränaren Joakim Forslund tog timeout, men tiden var för knapp. Då återstod nämligen bara fyra minuter av den ordinarie matchtiden.

Några fler mål föll inte i matchen, vilket betyder att Edsbyn leder med 1–0 i matcher inför returen i Svenska fönster arena på tisdag.

Mer om matchen kommer under kvällen!

Läs mer: Här är Edsbyns främsta vapen för att skrälla bort Bollnäs

Mer läsning

Annons