Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför ändrade sig Bollnäs klubbchef om Törnberg: "Såg att vi behövde få in någon mer"

Efter värvningen av Pär Törnberg har det varit knäpptyst från ansvarigt håll i Bollnäs Bandy. Men nu förklarar klubbchefen Robban Lindgren hur ett bergfast nej kunde bli till ett ja.

Annons

"Pär Törnberg kommer att ansluta till laget under försäsongen, avtalet är skrivet på 1+1 år och vi hälsar Pär välkommen".

Fler rader blev det inte på Bollnäs hemsida när det förra torsdagen blev klart att den 34-årige mittfältaren är klar för en ny sejour i klubben.

Mittfältaren Pär Törnberg är tillbaka i Bollnäs efter en allsvensk säsong i Ljusdal där han noterades för 47 poäng på 22 grundseriematcher.

Bollnäs klubbchef Robban Lindgren har i flera artiklar på Bandypuls varit tydlig med att Törnberg inte är aktuell för spel i klubben – men till slut blev det ändå så att den Edsbyfostrade mittfältaren ansluter till ett lag som har en tydlig målsättning att ta SM-guld.

KRÖNIKA: "Rätt av Bollnäs, men det är en affär som stinker"

Så här sade Robban Lindgren i en intervju den 11 maj: "Nej, det är inte aktuellt. Nu handlar det om att skilja på sak och person, som spelare passar han inte in hos oss i dagsläget"

Och i en artikel från den 20 maj säger han att "han (Törnberg) vill spela i Bollnäs, jag har talat om hur det ser ut och hur vi tänker. Han kommer inte att spela i Bollnäs den här säsongen".

Tydliga markeringar att dörren är stängd. Så vad var det egentligen som fick allting att vända?

– Det är väl så att det gått en sommar och jag och Jocke (Forslund, tränare i Bollnäs) pratat om hur det ser ut. Efter Patrik Nilsson var vi ju rätt nöjda, men sen har vi sett att vi behöver bredda oss. Det är en enkel lösning att plocka in Pär som hemskt gärna vill spela med Bollnäs, säger Robban Lindgren.

– Vi har hittat ett bra upplägg och han ska vara med och konkurrera om en plats.

Marcus Sandberg, ordförande för Bollnäs Bandys sportsektion, och klubbchefen Robban Lindgren förklarar Bollnäs kovändning gällande Pär Törnberg.

Källor till Bandypuls säger att det är en stor sponsor som tryckt på för att få in Pär Törnberg. Kommentar till det?

– Vi har sett under sommaren att vi kanske är lite tunna och det har fått mig att ändra mig. Det blir en lång säsong och vi har många spelare som ska iväg på landslagsläger så det kommer gå hårt åt på spelare. Sen kommer det VM och vi kommer ha ett helt gäng med där. Sånt måste man också ta med.

Så du känner dig inte överkörd i din egenskap av klubbchef?

– Nej, vi har en förening och det är Jocke (Forslund) och jag som sätter ihop hur det ska fungera och sen måste vi har partners som är med oss. Vi sätter oss inte i en sits där vi inte har ekonomisk täckning för de spelare vi har.

LÄS MER: Törnberg om comebacken: "Har ett klockrent lag"

Så här säger Marcus Sandberg, ordförande i Bollnäs sportsektion, om uppiftera att det är press utifrån som fått klubben att plocka in Pär Törnberg:

– Det spelar inte någon roll om man är sponsor eller supporter, det är föreningen som sköter det här, vilka som finansierar och vilka som sköter föreningen är skilda saker. Även om man lägger in mer pengar har man inte mer att säga till om.

Hur ser du på Bollnäs lagbygge nu? Känns det komplett i och med att Pär Törnberg ansluter?

– Ingen är given en plats, det är upp till Pär också att bevisa att han ska spela. Det här är ju det på papperet bästa lag Bollnäs någonsin ställt upp i seriespel, vi har tre av de bästa svenska landslagspelarna samt några av de bästa finska landslagsspelarna.

Mer läsning

Annons