Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dammbro fick rycka in som libero – stod för solorajd: "Helt rätt av Martin att slå in den"

/

Magnus Fryklund fick lämna isen skadad i den första halvleken.
Då flyttades defensiva mittfältaren Robert Dammbro ner som libero – och stod därifrån för en häftig solorajd.
– Det händer väl kanske inte så många gånger, säger han efter 5–3-segern hemma mot kvalklara jumbon Gripen.

Annons

Säker Brobergsledning med 2–0 i början av den första halvleken hemma mot jumbon Gripen.

Då skadade sig liberon och lagkaptenen Magnus Fryklund i benet – och Robert Dammbro fick ta över både position och bindel. Efter en reducering på straff av Gripens Johan Grahn stod Robert Dammbro för en häftig offensiv solorajd.

– Jag har gått ner och spelat libero förut när han (Fryklund) blivit utvisad eller borta av annan anledning. Jag får bollen och trycker upp, och jag får inte mycket press på mig från deras håll. Jag får gå rätt ostört, och då är det bara att testa, säger Robert Dammbro, som dock inte fick "sitt" 3–1-mål.

För lagets speciella målskytt, landslagsnominerade Martin Söderberg , var sist på bollen efter Robert Dammbros genombrott.

– Det blev någon situation där dom slår på min klubba och bollen flyger fram en bit. Jag hade väl hunnit på den själv också, men det var helt rätt av Martin att slå in den, säger Robert Dammbro.

Ska det gå att göra så där som libero?

– Nja, jag vet inte, svår fråga. Men det är klart att det går att göra eftersom jag gjorde det. Men det händer väl inte så många gånger kanske.

Martin Söderberg satte sitt tredje mål i den första halvleken, hans 33:e totalt i elitserien, innan paus. Johan Grahn brände Gripens andra straff i matchen – och med 4–1 med sig till sista 45 såg Broberg ut att kunna slå jumbon komfortabelt.

Men så lätt blev det inte. Broberg underpresterade på det stora hela i den andra halvleken inför 661 frusna åskådare på Hällåsen.

LÄS MER: Broberg i stort poängbehov

– Vi sitter här inne inför andra och pratar om just de här sakerna, att fortsätta gnugga på och allting. Men av någon jävla anledning, jag vet inte varför och det är inte första matchen, så blir det så här, säger Robert Dammbro, som fick spela på sin vanliga position som "deffmitt" i andra när Magnus Fryklund kom tillbaka i spel.

– Dom (Gripen) trycker på med fyra-fem gubbar, men vi måste kunna lösa deras press efter en stund. Nu försöker vi trixa och fixa oss igenom all press, och vi slår bort passningar och blir stillastående, säger han.

LÄS MER: Nygrens kamp mot klockan

Gripen var så nära som 4–3 med 20 minuter kvar att spela. Men när utvisningarna duggade tätt i slutet av matchen så kunde mittfältaren Fritiof Hagberg (som för övrigt byter med just Robert Dammbro) avgöra efter att ha blivit ensam framför Gripens målvakt David Erkenborn. Hagberg drog målvakten och ramlade, men hann slå in bollen i fallet i öppet mål.

– Vi gör en jättedålig andra halvlek, men det är en skön känsla över två poäng. Det är inget skönspel, men nu är det slutspel för oss och vi måste ta tvåor nästan hela vägen här nu, säger Robert Dammbro.

Det här var blott den tredje matchen den här säsongen som Broberg kunde spela med skadefri trupp.

– Det är en sådan säsong... Skadorna avlöser varandra. Men vi har en så pass jämn trupp att vi ska klara av det. Men samtidigt får vi ju gå lite hårt på vissa spelare, säger Robert Dammbro.

För Magnus Fryklund ska det inte vara någon fara för fortsättningen, då han spelade hela den andra halvleken.

Brobergs "slutspel" och jakt på topp åtta i elitserien går vidare på onsdag – regerande mästaren VSK på bortaplan.

LÄS MER: Så var matchen – minut för minut

Mer läsning

Annons