Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brobergs glädjebesked – tillbaka på hemmaisen

/

Här är Brobergs glädjebesked inför hemmapremiären i nästa vecka.
Isen är tillbaka på Hällåsen igen – något som Vadim Arkhipkin välkomnar:
– Det känns förstås väldigt skönt, säger han.

Annons

Efter många turer fram och tillbaka fick Broberg för första gången på över en vecka ta ett par efterlängtade skär den egna hemmaarenan. Men redan på några timmar före träningen på torsdagskvällen testade Vadim Arkhipkin, Eetu Pehukuri och Fritiof Hagberg isen som tränare för ett ungdomslag.

– Isen är verkligen bra nu. Det känns förstås väldigt skönt. Dagen före seriepremiären var vi och sprang på Hällmyra, säger Arkhipkin.

Läs mer: Efter ishaveriet – Broberg tvingas träna på rink

Det gör också att läget ljusnat betydligt för att hemmapremiären mot Villa Lidköping kan spelas som planerat på onsdag. Broberg fick sin match mot Hammarby i den andra omgången uppskjuten för att det inte finns någon spelbar is på Zinkensdamm i Stockholm.

– Det är klart att man vill spela och så fort som möjligt komma in i rytmen med två matcher i veckan. Men nu får vi i stället träna lite extra i helgen och då framför allt nöta på med fasta situationer.

Trots ett mål från Arkhipkins klubba föll Broberg i premiären mot Vetlanda med uddamålet.

– Det känns ändå bra inför fortsättningen. Vi kan ta med oss mycket från den matchen förutom två poäng då, säger Arkhipkin.

Läs mer: "Det måste bli ett slut på alla uppskjutna matcher"

Läs mer: Ekonomiskt trendbrott för Broberg

Mer läsning

Annons