Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bomben: Törnberg i dialog med Zorkij

/

Ska årets silly season få en sista bomb?
Pär Törnberg tränar med Zorkij – som visar ett konkret intresse för mittfältaren.
– Så uppfattar jag det, säger 33-åringen.

Annons

Turerna kring Pär Törnberg börjar likna en bandysoppa. Sedan han ratades av Bollnäs i våras har alternativen varit spel i elitserien, allsvenskan eller skridskorna på hyllan.

Nu är Pär Törnberg aktuell för ryska Zorkij. Mittfältaren har gjort två träningar med klubben som kom till Edsbyn förra veckan för att träna inför helgens Champions cup.

– Det är den vanliga vägen, de ringde och bjöd in till träning. Jag ska ha en träff med dem i kväll, sedan får vi se vad som händer framåt, säger Pär Törnberg, som tolkar intresset som konkret.

– Så uppfattar jag det. De vill träffas och diskutera andra saker förutom spelet.

Vad ska ni diskutera?

– Allt från ekonomiska bitar till boende, så det är snabba ryck. Det är inte som att byta klubb i Sverige, det är ju eventuella visum som ska fixas.

Om Zorkij lägger fram ett konkret bud är det fortfarande mycket som ska lösas innan nyblivne pappan Pär Törnberg, som även utbildar sig inom vården just nu, kan tacka ja. Men 33-åringen från Edsbyn lockas av spel i Ryssland.

– Det får jag säga att jag gör. Man får fortfarande se det som någon sorts dröm och äventyr att åka och bli proffs. Inga kontraktsdelar har kommit på tal än, men det känns rätt fränt att se över vad de har att komma med, säger han.

– Jag hade inte en tanke på det här. Nu får man se om sin hand igen, som jag redan gjort 30 gånger den här försäsongen. Jag får dra det ett varv till.

Sedan tidigare har Pär Törnberg kopplats ihop med bland andra Kalix, Ljusdals BK och IFK Rättvik. Tidigare i våras var han också i kontakt med moderklubben Edsbyn.

Mer läsning

Annons