Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs klubbchef om Patrik Nilsson-ryktet: "Vi får se vad som händer"

/

Patrik Nilsson har ryktats till Bollnäs i många år.
Nu står SAIK-anfallaren utan kontrakt.
Då är klubbchefen Robert Lindgren mer kryptisk än någonsin.
– Vi får se vad som händer under april månad, säger han.

Annons

Spekulationerna om Patrik Nilsson till Bollnäs har under flera år varit lika givet som pollen på våren, alldeles oavsett om anfallaren haft kontrakt eller inte.

Våren 2009 var han, enligt dåvarande klubbchefen Sören Persson, så gott som klar för Bollnäs innan valet till slut landade på Hammarby.

Nu löper 34-åringens avtal med Sandviken ut och klubben, som Patrik Nilsson spelat för i totalt tio säsonger, har ingen avsikt att förlänga det. Det klargjorde elitansvarige Daniel "Zeke" Eriksson till Bandypuls under måndagen.

Då är frågan: Är Patrik Nilsson aktuell för Bollnäs den här gången?

– Patrik Nilsson är en intressant målskytt och har varit det i många, många år. Jag för en dialog med Jocke och Jesper (Forslund och Söderbäck, tränarduon) om spelare som passar in i vårt sätt att spela bandy, sedan får vi se vad som händer under april månad.

Men är Patrik Nilsson intressant för er?

– Det är han för alla lag i elitserien. Men vi har andra saker att knyta upp just nu först och främst. Sedan får vi se hur det faller sig med Patrik Nilsson eller inte.

Robert Lindgren undviker följdfrågorna och pratar i stället om att "laget måste bestämma sig mer och alla spelare måste lägga in den extra procenten och bli ännu mer noggranna".

– Sedan funderar jag, Jocke och Jesper: Ska man plocka in spelare med viss karaktär eller titta till sitt eget spel? Vi har ett jättebra spelarmaterial, vi kan spela matcher redan i dag, men alla måste bli lite mer noggranna och göra vissa saker lite bättre.

LÄS ÄVEN: Wikman lämnar Bollnäs efter tio säsonger

Han fortsätter:

– Trots allt är vi bland de fyra bästa i Sverige, men vi vill upp något snäpp till. Vi vill vara bra i många år, inte bara göra en kortsiktig satsning för att vinna guld och sedan spela i division 1.

Hur tänker ni kring förstärkningar, då? Vilken typ av spelare jagar ni?

– Där vill jag inte säga något, säger Robert Lindgren.

– Vi tittar på spelare som kan passa in i vårt sätt att spela, som har möjlighet att flytta och som står utan kontrakt. Det är många ekvationer som ska passa in.

Mer läsning

Annons