Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs finske stjärna inför mötet med Edsbyn: "Tabellen visar att vi ska vara favoriter"

/

Bollnäs avslutade elitserien med 12 raka segrar.
Det gör att man också vågar chansa på ett derby i kvartsfinalen.
– Vi får finna oss i att vara favoriter, säger Samuli Helavuori inför drabbningen som väntar mot Edsbyn.

Annons

Bollnäs statistik efter jul skrämmer slag på allt motstånd i elitserien. 15 raka matcher utan förlust är lagets facit inför det slutspel som startar 20:00 på lördagskvällen.

SLUTSPELET: Så spelas kvartsfinalerna

Och att det kommer bli en fest är Samuli Helavouri säker på.

– Det kommer bli fart på läktaren. Det kommer bli jättehäftigt. Som det känns så har vi bra självförtroende, det gäller att fortsätta och bli ännu bättre. Men det är många matcher i rad nu som vi spelat riktigt bra, säger Bollnäs finske landslagsman, som säkert jublade lite extra över att det blev Edsbyn i kvartsfinal.

Han gjorde sin bästa match den här säsongen just i annandagsderbyt. Men när valen gjordes på tisdagskvällen var han inte med och bestämde.

LÄS MER: Dubbelseger för Hellmyrs

– Jag var inte med i diskussionen över huvud taget, vi hade mest pratat lite allmänt surr. Det var Jocke (Forslund, tränare i Bollnäs) och några spelare som var med och valde. Det känns bra att få möta Edsbyn, och det blev ju bara två lag att välja mellan.

Är ni favoriter?

– Det är inte läge att slänga ved på brasan så här inför en kvartsfinal. Man vet att det här blir helt andra matcher med hårdare och snabbare spel. Men tabellen visar väl att vi ska vara favoriter.

Hur är känslan nu jämfört med förra säsongen?

– Det är skillnad nu, då ville man visa att de gjorde fel som valde oss, nu är det vi som får finna oss i att vara favoriter.

VECKANS LAG: Vilka fyra Bollnässpelare kom med?

Mer läsning

Annons