Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berlin efter hyllningarna från spelarna: "Jag blev stolt"

/

Hälften av spelarna i Bandypuls enkät har utsett Daniel Berlin till elitseriens bästa.
Då tackar Bollnäs stjärnmittfältare för stödet från kollegorna.
– Jag blev stolt över det, säger han.

Annons

På tisdagen publicerade Bandypuls en enkät där en spelare från varje elitserieklubb svarade på nio frågor. En av frågeställningarna var vilken spelare som är bäst i elitserien. Sju av 14 spelare svarade Bollnässtjärnan Daniel Berlin.

– Jag hörde om det och gick in och läste, det kändes jäkligt bra. Det är något som värmer och som jag tar åt mig av. Den största credden man kan få är av medspelare och aktiva, så jag blev stolt över det, säger 27-åringen, som utsågs till Årets man 2012 när han spelade i Sandviken.

Tycker du själv att du är bäst i elitserien?

– Nej, det tycker jag väl inte. Men jag försöker hela tiden jobba hårt varje match och bidra så mycket jag kan. Om folk tycker att jag gör det bäst, det är upp till andra. Jag har svårt att se mig själv som så mycket bättre än någon annan.

LÄS ÄVEN: Berlins revansch – efter hårda kritiken: "Jag fick så mycket skit"

Flera spelare svarade också att Daniel Berlin var den jobbigaste spelaren att möta.

– Varje gång har jag inställningen att jag ska göra ett hårt jobb på varje träning och match. Så professionell vill jag vara. Så det är nog det, att jag jobbar hårt hela tiden. Annars tycker jag inte att det är någon idé att vara där ute.

Daniel Berlin är känd som en av bandyvärldens bästa tvåvägsspelare. I enkäten lyfter flera spelare fram hans kvaliteter både offensivt och defensivt. Var han trivs bäst?

– Någonstans där mittemellan. Det är när jag får jobba över stora ytor som jag själv känner att jag kan bidra med mycket.

LÄS ÄVEN: Berlin efter World cup-uttåget: "Blir brutalt nerkapad"

Men landslagsmannen, som är fostrad i Sirius, menar att han fortfarande har saker att utveckla för att bli ännu bättre. Målfabrikationen och spelet på sista tredjedelen är en sak. Farten en annan.

– Jag saknar fortfarande lite av den där toppfarten. Det har blivit bättre de senaste åren, men jag har mer att hämta där även om mitt spel inte bara bygger på fart. Jag försöker spela i olika farter, säger Daniel Berlin, som växlar hastighet för att bli mer dynamisk.

– Jag tycker själv att det är ganska lätt att försvara sig mot lag som bara går på fart. Men när man försvarar sig mot lag som både spelar sakta och sedan växlar med hög fart, då blir det väldigt svårt. Därför är det exempelvis lättare att spela mot Jenisej än Sandviken även om Jenisej har högre fart.

Mer läsning

Annons