Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergströms glädjebesked – efter att ha fruktat ny skademardröm: "Man får flashbacks"

/
  • Johan Esplund och Ted Bergström inför VSK–Villa Lidköping i ABB Arena på alla hjärtans dag. Bortalaget vann med 5–2.

Hösten 2013 gick ledbandet av.
I söndagens kvartsfinal mot Vänersborg befarade Ted Bergström att den svåra knäskadan upprepade sig.
Dagen efter ger han lugnande besked.
– Det är inte så jäkla farligt som man först trodde, säger VSK-anfallaren.

Annons

LÄS MER: VSK tyngst i första kvartsfinalen

För två säsonger sedan, den första efter att ha lämnat moderklubben Broberg, drog Västerås SK:s anfallare Ted Bergström av ledbandet i ena knät efter att ha tacklats av Hammarbys Carl-Johan Rutqvist under Svenska cupen.

I söndagens kvartsfinal mot Vänersborg, som VSK vann med 5–2, fruktade 27-åringen att motgången upprepade sig när samma knä skadades igen.

– Man får flashbacks. Man vet känslan på ett ungefär, det är som att vricka foten. Första sekunderna tänker man "nej, fan, inte igen", säger Ted Bergström, som i slutsekunderna fick en motståndares tyngd över benet vid en situation intill sargen.

– Jag kände att det högg till i knät, så det var bara att lägga sig ner och invänta hjälp när matchen ändå var slut.

Skadan befarades först vara allvarlig, men på måndagen är Ted Bergström optimistisk inför att spela redan i tisdagens kvartsfinal 2 borta mot Vänersborg.

– Jag är lite öm, men det är inte så jäkla farligt som man först trodde. Efter att ha kylt och lindat och allt man ska göra så kändes det ganska bra. Jag satt på cykel i tio minuter och bara drog runt tramporna i går och har ingen känning i dag. Jag tror att jag kan träna för fullt i dag med lite lättare omplåstring, säger han.

LÄS ÄVEN: Hedqvist positiv trots ny förlust i Västerås

Ted Bergström är Västerås SK främste målskytt den här säsongen tillsammans med Jonas Nilsson. Duon har inklusive första kvartsfinalen gjort 28 mål vardera.

Den tredje säsongen i klubben ser också ut att bli Ted Bergströms bästa hittills. Enligt anfallaren är VSK:s huvudtränare en stor del bakom utvecklingen.

– De två åren med Micke Carlsson har nästan varit som en omskolning för mig som bandyspelare. Det är mycket mer tanke på vad man ska göra, det är inte bara att gå på mål. Vi spelar väldigt mycket för att vara bra som lag och vi har vårt spel som det tagit tid att komma in i, men man har gjort det mer och mer och då har man blivit bättre på bandy, säger Ted Bergström.

– Micke driver på oss oerhört mycket. Inte som i en diktatur, men med engagemang. Det är allt från hur han beskriver dagens träning till hur han pratar med oss. Engagemanget smittar av sig på alla.

Efter den här säsongen har Ted Bergström ett år plus ett optionsår kvar på kontraktet med Västerås SK.

TV: Bandypuls direktsänder Vänersborg–VSK, kvartsfinal 2

Mer läsning

Annons