Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandypuls utser Veckans lag: "Han är inne i ett nästan sanslöst stim"

Bandypuls utser Veckans lag för nionde gången.
Bakom uttagningen står, med god läsarhjälp, Christoffer Million och Rikard Bäckman.
Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i Veckans lag.

Annons

MÅLVAKT

David Borvall, IFK Vänersborg (2)

Det var inte bara Joakim Johanssons drömmål och Christoffer Fagerströms hattrick som låg bakom Vänersborgs revansch mot Edsbyn. Det gjorde också målvakten David Borvall som har gjort en jättefin säsong hittills som ny i laget. "Jag kommer inte göra någon sån räddning mer under säsongen", sa han själv till ttela.se om när han lurade Mattias Hammarström på ett volleyskott från nära håll i första halvlek. Räddade dessutom en straff från nämnde Hammarström.

 

FÖRSVAR

Robin Sundin, Hammarby (1)

Hammarby fick överraskande stryk mot Sirius hemma på Zinken. Hammarby låg även risigt till efter första halvlek i returen på Studenternas, men efter lite flyt med hörnor så kunde Robin Sundins lag vinna klart med 8–2. Bakom segern låg inte minst ytterhalven, med en skridskoåkning av mycket hög klass, som gjorde tre mål och två assist.

Martin Andreasson, Villa Lidköping (2)

Nio insläppta mål på de fyra senaste matcherna – men bara ett spelmål. En av kuggarna som håller ihop Villas försvar, utöver liberogeneralen Martin Johansson, är högerbacken Martin Andreasson. Rutinerad, placeringssäker och trygg i luftspelet. Har tillsammans med ytterhalven Lars Fall stängt igen Villas högerkant.

Andreas Westh, Bollnäs (1)

Som libero och lagkapten i både Bollnäs och landslaget är Andreas Westh alltid ett aktuellt namn. Mot SAIK på Sävstaås stängde hemmaförsvaret igen totalt. Bortalaget spräckte målnollan i 90:e minuten och hade första skottet på mål efter 38 minuter. Trion med Westh, Jens Wiik och Anders Spinnars var lysande.

Viktor Nordmark, Gripen Trollhättan (1)

Gripen Trollhättan fick äntligen vinna i årets elitserie när nykomlingen besegrade oberäkneliga Kungälv med 5–4. Viktor Nordmark är lagets libero och försvarschef som lever mycket på fysik och inställning, men här får Gripen Trollhättans tuffing en plats som vänsterback.

Samuli Helavuori, Bollnäs (1)

Samuli Helavuori gjorde en av sina bästa matcher för säsongen när Bollnäs slog SAIK. Krönte sin starka insats med att göra 5–0 efter friläge. Tenderar att vara ojämn, men i form är han en mycket kompetent vänsterhalv. Som nu.

 

MITTFÄLT

Daniel Berlin, Bollnäs (2)

Missade derbyt mot Edsbyn (4–4) på grund av halsfluss. Mot SAIK var Bollnässtjärnan tillbaka. Då sänkte han sin gamla klubb delvis på egen hand med två mål och tre assist. Det fina med Daniel Berlin är att han sällan eller aldrig tycks vara helt nöjd. Kanske är det också den inställningen som gjort honom till världens främste tvåvägsspelare.

Daniel Andersson, Villa Lidköping (3)

Villastjärnan låg bakom alla målen (ett mål och fyra assist) när laget åkte till Kalix och vann med 5–2. Sedan sa han till nlt.se att han skulle stoppa om sin mörkrädde lagkamrat Lars Fall på hotellet. Väl hemma i Lidköping igen gjorde han "bara" ett mål i returen mot norrbottningarna – men inte vilket mål som helst utan sitt 400:e i Villatröjan.

 

ANFALL

Christoffer Fagerström, Vänersborg (2)

Han var blek och blev ifrågasatt när Vänersborg föll i Edsbyn. Men i returen på hemmaplan var Christoffer Fagerström kung på isen sista 45. Hans prestationer och mål blev i slutändan det som avgjorde när Vänersborg tog revansch. Knappast det sista vi har sett från honom den här säsongen...

Martin Söderberg, Broberg (2)

Forwarden är inne i ett nästan sanslöst stim. Även om Broberg befinner sig nere i källaren, som man gjorde innan Tillbergamatcherna, så gör Martin Söderberg mål. När Broberg bröt trenden med två raka segrar kom sex av 14 mål från hans klubba. Ligger fyra i skytteligan nu före en hel radda erkända måltjuvar. Imponerande!

Simon Jansson, Västerås SK (2)

Fyramålsskytt, varav ett anmärkningsvärt passningsmål från 30-35 meter, mot Vetlanda i ABB Arena. Matchens förgrundsfigur visade sin mångsidighet som vänsteranfallare genom mål från distans och ett par enkla returer. Livsfarlig när han får stora ytor att operera på med sin skridskoåkning och teknik.

 

VECKANS TRÄNARE

Stefan Karlsson, Vänersborg (2)

Vänersborg blev kanske inte utspelat, men väl utmanövrerat, av Edsbyn på bortaplan. Till returen hemma fick Stefan Karlsson stöka om till en fyrbackslinje med Martin Röing frånvarande på grund av sjukdom. Karlssons lag lät Edsbyn ha mycket boll i första, och fick med lite flyt med sig 2–2 till paus. I andra gav Karlssons lag igen gruvligt på sin motståndare och vann hur odiskutabelt som helst. Elitseriens näst äldste huvudtränare visade att gammal är... just det, äldst!

 

VECKANS HEDERSOMNÄMNANDE

Magnus "Kuben" Olsson, Edsbyn

Edsbyn föll visserligen med 4–7, men det är betydelselöst i det här sammanhanget. Målskytt i sin 700:e match i moderklubben. Magnus "Kuben" Olsson förtjänar hyllningar och respekt – och inte minst det allra första hedersomnämnandet i Veckans lag på Bandypuls.

 

Läs mer: Veckans lag – första uttagningen

Läs mer: Veckans lag – andra uttagningen

Läs mer: Veckans lag – tredje uttagningen

Läs mer: Veckans lag – fjärde uttagningen

Läs mer: Veckans lag – femte uttagningen

Läs mer: Veckans lag – sjätte uttagningen

Läs mer: Veckans lag – sjunde uttagningen

Läs mer: Veckans lag – åttonde uttagningen

Mer läsning

Annons