Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

24 mål hittills – men Mickelsson kräver mer av sig själv: "Ska vara som bäst i slutspelet"

/

Bollnäs är elitseriens formstarkaste lag.
Under formtoppen har man dessutom blivit bortskämt med att ha en forward som lämnar målgaranti.
Nåja, nästan i alla fall – Christian Mickelsson har nätat i åtta av de nio senaste matcherna.
– Det är mycket tack vare grabbarna runt omkring, säger 31-åringen.

Annons

Bollnäs fortsätter att rada upp vinster i elitserien. Segern mot Kalix i fredags var lagets sjunde raka, och dessutom den tionde matchen i följd utan förlust.

LÄS MER: Bollnäs fick kriga i svinkylan – men vände och vann

Längst fram huserar en anfallare vars personliga formkurva har följt lagets. Sedan Christian Mickelsson gjorde comeback efter en huvudskada har han gjort mål i åtta av nio matcher.

– Det kanske var det som behövdes, säger Mickelsson skämtsamt om skadan och fortsätter:

– Nej då, men det underlättar om hela laget är bra, då är det lättare att vara bra själv. Det är mycket tack vare grabbarna runt omkring som gör att man gör mål.

Comebacken skedde när Bollnäs körde över Sandviken med 6–1, i en match där Mickelsson stod för ett av målen. Och det var ungefär då som någonting hände med laget.

– Vi började ju trevande, sen är det små marginaler. Vi hade ett möte efter matchen mot Vänersborg borta och sen var det någonting som hände. Exakt vad är svårt att peka på, men det gäller att jobba hundra procent hela tiden.

LÄS MER: Här är Bollnäsprofilen som spelat på nästan alla platser i laget

Den 31-årige anfallaren värvades från Vetlanda inför den här säsongen. Vilken roll han ska fylla i ett hårdsatsande Bollnäs är ingen hemlighet – Christian Mickelsson är den offensiva spets som hälsingeklubben tidigare har saknat.

Förväntningarna från de nya hemmasupportrarna på Sävstaås är högt ställda. Kanske inte så konstigt när man tittar på historiken hos det tidigare Rysslandsproffset. Som mest i elitserien har det blivit 46 mål på en säsong (2010/11 med Sirius).

Den här säsongen har det hittills blivit 24 mål på 19 matcher.

– Det är väl lite under än vad jag trodde att jag skulle göra. Lagmässigt är jag jäkligt nöjd, men personligen hade man önskat lite till. Men man hoppas att man ska vara som bäst i slutspelet, och hela laget visar ju bättre och bättre form.

Känner du pressen att leverera, när du vet vad som förväntas av dig?

– Nej, det gör jag väl inte. Mer än att man som målskytt alltid vill göra mål, man vill bidra med det man kan. Men nej, jag känner ingen press.

SE ÄVEN: Bandypuls TV-sänder Kungälv–Bollnäs gratis!

Närmast för Bollnäs väntar Kungälv på bortais. Laget lämnar för västkusten på onsdag, för att kliva in på Skarpe Nords is senare samma kväll.

– Det är alltid speciellt att åka dit, man måste gå in helhjärtat och hundra procent. Annars blir det inga poäng, som i alla matcher i årets elitserie. För åtta år sedan var det mer bottengäng, det var mer eller mindre bara att åka ner och hämta poängen. Så är det inte alls nu.

Hur ska ni göra för att behålla den här formen över slutspurten av serien och in i slutspelet?

– Det blir jäkligt viktigt att träna på bra under VM-uppehållet och bibehålla formen, och sen försöka trappa upp det och bli ännu bättre, säger Mickelsson och avslutar med att slå fast den glasklara målsättningen.

– Och vara med och slåss om SM-guldet.

Mer läsning

Annons