Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elitloppssegrare, täta försvar och en vass 16-åring – här är veckans 7 heta hälsingar

Vi blickar tillbaka på ännu en sportvecka. Vem gjorde vad – och vilken plats ger det på listan med 7 heta hälsingar? Vi räknar ned, och börjar såklart med nummer sju...

7) Micael Brobergs fullträff på Solvalla

Bollnästränaren hade en fin dag på Solvalla i samband med Elitloppshelgen. Hans Spitcam Jubb, en häst som Micael Broberg själv har fött upp, vann V75-2. Att segern var värd 150 000 kronor gjorde väl inte saken sämre. "Det största som jag har varit med om", summerade Broberg det hela.

LÄS MER: Bollnästränarens häst sprang in 150 000 kronor på Solvalla

6) Bollnäs GIF:s spel på hemmaplan

Bollnäs GIF toppar division 3. Och Solrosens IP har blivit en ointaglig hemmaborg. I helgen besegrade man Sala med 3–1, vilket var lagets fjärde hemmaseger på lika många försök den här säsongen. Hundraprocentigt, med andra ord.

LÄS MER: Bollnäs öser på i topp – tack vare konstmålen hemma mot Sala

5) 16-årige Rezais derbyshow

Ljusne vann derbyt mot Stugsund med hela 5–1. 16-årige Emadreza Rezai visade varför han tidigare har spelat tre matcher för Irans ungdomslandslag. Två mål och två assists blev det för den unga liraren – som vi säkerligen inte har sett det sista av inom hälsingefotbollen.

LÄS MER: Ljusnes unga fyndspelare visade klassen

4) Louice Franks målexplosion

Mohed/Söderhamn utklassade Bergsjö med 8–1 i division 3. Louice Frank var målgladast av alla och svarade för hela fem mål i matchen. Segern innebär att den nya samarbetsföreningen fortsatt toppar trean – före jagande Edsbyn och Ljusne.

LÄS MER: Louice Frank femmålsskytt i Mohed/Söderhamns seger

3) Hudiksvalls FF:s försvar

HuFF tog en komfortabel seger hemma mot Anundsjö (4–0). Den intakta målnollan bakåt betyder att HuFF inte har släppt in ett mål på fyra matcher. Eller sex timmars fotboll, om man så vill. Ohyggligt stabilt.

LÄS MER: Allt rullade HuFF:s väg – och gav fjärde raka nollan

2) Lindbergs jakt på OS-biljetten

Pernilla Lindberg fortsätter jakten på en OS-plats. I helgen var hon den enda svenskan som klarade cutten till tredje rundan i LPGA-touren i Michigan. Världsrankingen som publiceras den 11 juli ligger till grund för OS-uttagningen – i nuläget sitter Lindberg på en av de fyra svenska platserna till Rio.

LÄS MER: Lindberg klarade cutten

1) Kihlström bäst på Solvalla

Örjan Kihlström vann Elitloppet i helgen. Det var tredje gången för den Bollnäsbördige kusken – och det var andra året i följd. I år körde han Nuncio – och femåringen krossade allt motstånd från dödens. Mäkta imponerande, och Kihlström kan skriva in ännu en stor triumf på cv:t.

LÄS MER: Nuncio och Kihlström vann Elitloppet