Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elin väver vidare

Det finns många fördomar om vävning, men en som slår tillbaka mot dem är Elin Westlund i Långhed. Sedan juli driver hon eget företag.

Hon har läst på textilhögskolan i Borås och arbetat som lärare på folkhögskolan Handarbetets Vänner i Stockholm, men sedan första juli driver hon eget företag där hon väver textilier för privata och offentliga rum.

I det stora huset i Långhed har Elin inrett en vävkammare på övervåningen. Där har hon två vävstolar där gardiner, kuddar och sjalar arbetas fram.

Hon har en utställning som hon kallar "vävt av eLIN" i den gamla bensinmacken på gården. Där visar hon upp prover på vad som kan beställas.

– Namnet är en liten ordlek, men jag arbetar mycket med lin, säger Elin.

I höst ska hon ställa ut sina verk på vävmässan i Borås. Ett annat uppdrag som väntar är ett projekt med landstinget. Elin är en av fem personer som fått i uppdrag att skapa ljuddämpande textilier som sedan ska placeras ut i väntrum och på liknande platser.

Väva är en konstform där det inte finns regler eller former.

– Det finns många fördomar om vävning. Själv känner jag en tillfredsställense att inte vara nöjd, det ger mig en kick att fortsätta, säger Elin.