Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elin jagar SM-guldet

2012 var hon med om ett häftigt guldrace som gav mersmak.

Men förra säsongen slutade lika plötsligt som snöpligt.

Nu är Hudiktjejen Elin Johansson ute på ny guldjakt med sitt Modo.

– Den där första säsongen var nästan magisk. Modo var inne i en generationsväxling och hade en knapp handfull spelare kvar från säsongen innan. Då var vi ett gäng segersugna tjejer som kom dit och slog underifrån, säger Elin Johansson.

För drygt tre år sedan lämnade hon Hudiksvall, HHC, föräldrar och vänner för hockeygymnasiet i Örnsköldsvik.

Hon hittade snabbt rätt i sin nya omgivning och trivdes som fisken i vattnet med att hockeyspel i damernas högsta liga, riksserien.

– Modo nämndes inte i förhandssnacket och vi kunde slå underifrån, säger Elin Johansson som var med om en häftig resa som slutade med SM-guld runt halsen.

Säsongen därpå ville hela gänget bjuda sig själva och sin publik på en gyllene repris.

Det gick åt skogen.

Efter att ha vunnit riksserien väntade Brynäs i semifinalen.

Första mötet slutade med en trist förlust efter straffar. Returen vann Modo men den tredje och avgörande matchen slutade med en stentrist upprepning då Modo fick skrinna av isen som förlorare efter ett nytt straffavgörande.

Vinnarskallen Elin Johansson deppade och kokade en stund. Sedan valde hon att göra det hon tycker bäst om: Att blicka framåt.

Nu har en ny serieseger i riksserien lagts till på meritlistan. Det betydde att Modo slapp kvartsfinalspel och gick direkt till semifinal.

– Men det blev definitivt inte någon extra vila. Vi har tränat stenhårt under OS och vässat på allt, säger Elin som hade en handfull klubbkamrater i det svenska OS-laget.

På torsdag åker hon och hennes Modo till Leksand för den första semifinalen. Returen spelas hemma i Fjällräven center på lördag och dagen efter är det dags för en tredje och eventuellt avgörande match på samma ställe.

– SM-guldet är det största jag hittills upplevt inom hockeyn och den känslan vill jag uppleva på nytt, säger Elin Johansson.

Det sägs att inget är svart eller vitt i livet – men Elin håller inte riktigt med.

– De som säger så har aldrig upplevt ett SM-slutspel. Då är det allt eller inget som gäller, säger Elin Johansson.

Vad som sedan händer efter säsongen står skrivet i stjärnorna.

Kombinationen av hockey och studier i USA känns förstås lockande.

– Det finns med i bilden men det är inget jag grunnar på nu. Jag tar en sak i taget och nu är det slutspelet med Modo allt handlar om, säger den 19-åriga Hudiktjejen.