Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elevflytt till Enånger olönsamt

Det är främst av ekonomiska skäl som eleverna från Njutånger skola inte får byta till Enångers skola. Uppemot tjugo elever har ansökt om skolbyte.

- Handlar det om enstaka elever så går det att hantera. Men den ekonomiska effekten uteblir om vi inte fyller upp Iggesunds skola, säger förvaltningschef Bengt Friberg.

Föräldraföreningen i Njutånger tycker att skolförvaltningen backar från sitt tidigare löfte om att eleverna själva skulle få välja var de vill gå i skolan när 7-9-orna flyttas från Njutångers skola.

Erbjudandet gällde elever som bor så till att de har betydligt kortare resväg till Enångers skola. Flertalet av de elever som söker sig till Enångersskolan bor inom det som numera är Iggesundsskolans upptagningsområden framhåller förvaltningschefen.

- Dessutom har vi fått ett uppdra som kan innebära att Enångers 7-9-or flyttas till Iggesund om något år och i så fall måste eleverna byta skola en gång till, säger förvaltningschef Bengt Friberg