Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever visar sina drömmar

Årets skolutställning på Bollnäs konsthall är ett lika säkert vårtecken som tussilago. Temat är Drömmar och elever från sju olika skolor runt om i kommunen visar sina alster.

En gång om året bjuds högstadieelever och gymnasiestudenter runt om i Bollnäs kommun in till Museet/Bollnäs konsthall för att delta i skolutställningen. Denna gång finns 162 alster – fotografier, skulpturer och målningar – med det gemensamma ordet Drömmar.

– Tänk vad många drömmar det finns, berikande drömmar eller känslostormar. Att drömma är fritt, säger intendent Johan Kock, när han visar oss runt.

My Sjöblom går på Höghammarskolan och har gjort en schablon med änglar, som hon sedan färglagt i akvarell. Änglarna omfamnar varandra och My är nöjd över tavlan.

– Vi pratade om drömmar och skrev upp de orden vi kom på. Några sa änglar, andra kom in på kärlek. Det blev ett bra tillfälle att prata känslor, säger bildläraren Veronica Olsson.

Sandra Persson och Erik Subäck läser andra året på teknik- och designprogrammet på Hälsingegymnasiet. De fick i uppdrag att göra en egen kortlek med tre motiv och en baksida, i temat drömmar.

– Min kortlek visar hur jag drömmer tillbaka, förr när jag inte behövde läsa fysik och kunna matteformler, säger Erik Subäck.

I ett rum på Konsthallen är det tomt och kalt, ett blivande drömrum. Där ges besökaren möjlighet att själv måla en tavla vad som är en dröm.

– Elevutställningarna brukar vara populära och välbesökta. Många bildlärare passar också på att flytta lektionen hit för att titta på konsten och prata om den, säger Johan Kock.

Utställningen pågår mellan 5 april och den 13 april.