Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever ville ha politikerlöften

Maten var en de dominerande frågorna när Slottegymnasiets elever undrade vad politikerna kunde lova.

Skolmaten var föga förvånande en av de sakerna som gymnasisterna engagerade sig mest över. Många hade synpunkter och tyckte inte den höll måttet.

Men när eleverna fick chansen att ställa sina egna frågor till politikerna via tidningens tjänst inför valet, #kandulova var det inte bara skolmaten som engagerade.

Ebba Larsson från Järvsö, ville att politikerna skulle lova färre håltimmar.

– Ibland får vi vänta flera timmar i skolan på lektioner, säger hon.

Önskemålet var kort och gott bättre scheman och kompisarna Frida Ingerhed och Fanny Lithén höll med.

Sabina Hylander vill att det ska finnas fler valmöjligheter på gymnasiet och det var framförallt en linje hon önskade. #kandulova att Slottegymnasiet får en frisörsutbildning? Blev den slutliga frågan.

Men det var inte bara skolrelaterade frågor som berörde eleverna på Slotte.

Jonnah Tönners undrade varför inget händer med Östernäs. Hon blir bedrövad varje gång hon åker förbi, och hon hoppas att politikerna ska fixa till det nästa år.

– Det ser hemsk ut, som en soptipp, säger Jonnah Tönners.

Vissa hade svårt att komma på frågor, men för andra var enklare. När Moa Lönnmo skaffat sig ett konto på kandulova.se sprutade frågorna ur henne.

– Vänta, jag har en till! Kan du lova mer prat om likabehandling och lika värde.

För vännen Ida Flodberg gick det tyngre, men efter en rejäl funderare kom hon på att hon gärna vill se fler replokaler för musikintresserade, även utanför skolan.

Politikernas svar, de kan du se här.