Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever ställer ut

Nu ställer elever från Viksjöfors (bilden) och Voxnabruk ut i Edsbyns bibliotek och visar hur de vill rädda jorden. Det rör sig om både teckningar, tecknade affischer och foton.

Bidragen var med i kommunens tävling Jordens chans och vann gjorde klass sex vid Viksjöfors skola. Men eftersom även fyror och femmor var engagerade och involverade finns även deras bidrag med.

Fyran, femman och sexan vid Voxnabruks skola kom tvåa och deras två gruppbilder finns även med på utställningen, som visas denna vecka och första veckan i april.

Klimatförändringarna påverkar oss alla och eleverna från Viksjöfors väljer att visa vad som är bra och vad som är dåligt att göra, när det gäller att motverka dessa. Det var fjärdeklassarna som började jobba med temat först. Några skrev och några ritade. Texterna blev sedan översatta till engelska av sexorna.

I femman gick killarna ut och fotograferade vad som är bra och vad som är dåligt mot miljön. Sexorna skapade affischer med olika slogans.