Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever skickade porrbild till lärare

Nu ska tonåringarna ställas inför rätta.

I december i fjol loggade två elever in på en annan elevs mailkonto. Därifrån skickade de en pornografisk bild till en lärare. Det hävdar åklagaren som åtalar de två tonåringarna för sexuellt ofredande och dataintrång.

Med bilden skickades en text med sexuellt innehåll och åklagaren anser att meddelandet kunde förväntas kränka lärarens sexuella integritet.

En av de åtalade tonåringarna har i polisförhör erkänt. Han har berättat att han hade tillgång till andra elevers koder och kom på att han ville skicka ett meddelande i en skolkamrats namn. Han har uppgett att porrbilden hämtades från internet.

Den andre åtalade har nekat till brott och sagt att han bara skrev skojmeddelanden men att den medåtalade ändrade texten.

Tonåringarna är från Hudiksvalls kommun och det kommer att bli en rättegång i Hudiksvalls tingsrätt inom kort.

Den elev som hade kontot som bilden skickades ifrån blev först inkallad till skolledningen och fick frågor kring händelsen. De två åtalade eleverna riskerar nu även att få betala ett skadestånd till honom om de fälls för dataintrånget.