Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever i mopedolycka

Två mopedister var inblandade i en olycka på Ämbarbovägen i eftermiddag. Ingen kom till större skada och det stora räddningspådraget kunde snart lämna platsen.

Klockan 14.42 fick räddningstjänsten larm om att två mopeder kört ihop utanför Diamantens förskola i Ämbarbo. Några minuter senare var ett stort pådrag av ambulanser, poliser och räddningstjänst på plats. Under uppsyn av en rejäl folksamling som samlats på platsen kunde räddningspersonalen konstatera att det handlade om mindre olycka där varken människa eller maskin kom till större skada.

Det var fyra mopedister som var på väg hem från skolan. De kom åkandes på Ämbarbovägen när den första mopedisten gjorde en hastig inbromsning. De två efterföljande lyckades väja och blott toucha den stillastående mopedisten men den sista klarade sig inte lika bra. Han, en kille i femtonårsåldern körde in i mopeden och vurpade. Den påkörde, också det en kille i femtonårsåldern, hamnade i diket.

För ambulanspersonalen kunde de efteråt berätta om skrapsår och blåmärken och den ena nämnde att han hade lite ont i benet. Det var emellertid inte värre än att han kunde halta omkring utan större problem. Något ont blod emellan de båda inblandade verkade inte heller finnas.

20 minuter senare bröts folksamlingen upp när ambulans åkte tomhänta åt sitt håll och de oskadda men tilltufsade mopedisterna rullade åt sitt.