Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever i Iggesund slog ner lärare

Tre elever på Iggesunds skola har slagit ner en lärare och sparkat på honom när han låg ner. Händelsen har nu anmälts till Arbetsmiljöverket och polisen.

I onsdags misshandlades en lärare vid Iggesunds skola. Upprinnelsen till händelsen var att tre högstadieelever rullade ett bord i skolans kapprum. En lärare som gick förbi sa åt eleverna att sluta. De reagerade då med att försöka brotta ner läraren och slå honom. Det första slaget lyckades läraren parera, men då även de andra eleverna gav sig på läraren föll han till marken. Därefter ska en av eleverna ha sparkat på den liggande läraren. Ett par andra lärare som skyndade till avbröt misshandeln.

- Det här är inte acceptabelt, det tycker ingen. Det är mycket allvarligt, säger Johanna Örnehag, en av rektorerna vid Iggesunds skola.

Hon gjorde under torsdagen en anmälan till Arbetsmiljöverket och en tillbudsanmälan till Hudiksvalls kommun. Händelsen har också polisanmälts. Däremot har eleverna inte stängts av från skolan.

- Vi har vidtagit de åtgärder vi kan göra, och vi har ett nära samarbete med socialtjänsten kring eleverna.

Den lärare som slagits ner av eleverna är åter i tjänst. Polisen kommer nu att utreda ärendet, men eftersom de inblandade inte är straffmyndiga kommer ärendet troligen att lämnas över till socialtjänsten i Hudiksvalls kommun.