Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever från Slottegymnasiet ställer ut egendesignade klädkollektioner: "Kul att visa upp vad man har gjort"

Hantverksprogrammets elever har designat och sytt upp sina egna klädkollektioner. Nu kommer plaggen att ställas ut på museet i Ljusdal.

Eleverna på hantverksprogrammet textil design på Slottegymnasiet i Ljusdal gör under sista året varsin klädkollektion. Då får de både designa och sy klädesplaggen själva.

På torsdagen samlades elever och lärare på Ljusdalsbygdens museum för att ställa i ordning kollektionerna inför en vernissage som äger rum på lördag. Kollektionerna ställs sedan ut på museet.

Läs också: Tjejer i fokus på köpingen: "Roligt att det händer något på kvällen i Ljusdal"

Läs även: Frida Jonsvens gör klänningar åt kändisarna: "Jag har mitt drömjobb"

Eleverna Jenni Norell och Anna Modig från Alfta och Karin Agnér från Järvsö ser fram emot vernissagen och utställningen.

– Det känns kul att visa upp vad man har gjort, men samtidigt är det lite nervöst, säger Anna Modig.

På museet kan man även ta del av skisser och illustrationer som eleverna har gjort.

Se även: Korvfabriken – en ny livsstilsbutik i Ljusdal: "Namnet kändes lite coolt"

– Vi brukar skissa på plaggen för att hitta den rätta känslan. Jag har utgått från mig själv när jag har designat och tänkt på vad jag vill ha för plagg, säger Jenni Norell.

Kollektionerna finns på museet fram till den 5 juni.